.

El nou logotip de l’FCF

La Federació Catalana de Futbol ha presentat aquest dilluns la nova campanya ‘Tots som un equip’ d’impuls i promoció del futbol i el futbol sala amateur català, que engegarà a partir del pròxim curs 2019/2020, amb una inversió d’1.150.000 euros en la primera temporada i continuïtat en el temps.

Més de 700 persones han assistit a la gala que ha donat el tret de sortida al projecte, dirigit a un total de 936 clubs amb equips a les categories de Primera, Segona, Tercera i Quarta Catalana en futbol, i de la Divisió d’Honor Catalana, i la Primera, Segona i Tercera Catalana de l’LCFS en futbol sala.

L’edifici de l’INEFC de Barcelona ha acollit un esdeveniment que ha tingut com a convidat estrella el migcampista del Girona FC Aday Benítez, en l’acte central del mandat del president Joan Soteras al capdavant de l’FCF. Així mateix, la iniciativa també ha rebut l’aval de la UEFA, representada pel mànager del programa HatTrick, Denis Bastari, i de la RFEF, amb l’assistència de la responsable de formació del departament d’integritat i coordinadora de l’Eurocopa 2020, Carmen Valverde, a més del Secretari General de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras.

Amb una vistosa posada en escena, simulant un estadi amb les grades plenes, un ampli terreny de joc i una pantalla gegant animada, l’FCF ha presentat el logotip de la campanya ‘Tots som un equip’, il·lustrat a través del xoc de mans entre dos adversaris, amb el futbol com a nexe d’unió entre jugadors i equips rivals. Alhora, l’acte ha comptat amb la participació de presidents, futbolistes, entrenadors i periodistes del futbol català, entre d’altres. Tanmateix, s’ha projectat el nou espot promocional de la campanya, i tampoc ha faltat la tradicional rifa de la mitja part.

Afavorir el pas de juvenil a amateur i reduir les targetes

La campanya ‘Tots som un equip’, que neix com a continuació de la resta de campanyes engegades per l’FCF, en especial ‘Joc net’ i ‘Respecte’, tindrà com a eixos principals afavorir el pas de juvenil a amateur i la reducció del nombre d’amonestacions per partit, entre d’altres. En aquest sentit, s’establiran diverses  bonificacions econòmiques, pel que respecta a la quota d’inscripció, la Mutualitat, el rebut arbitral, el quilometratge o ajut en material esportiu, i es crearà un premi remunerat per als dos equips amb menys targetes de cada grup.

El projecte també incidirà en la creació de conjunts de base, el foment de la pràctica esportiva saludable i el compliment normatiu per part dels clubs, amb la corresponent visibilitat del futbol i el futbol sala amateur en els mitjans de comunicació, i de la pròpia campanya en els partits que es disputin en tots els camps, pistes i pavellons poliesportius.

Presentació del nou model de pilota oficial amb la senyera

La gala, a la vegada, ha guardat diverses sorpreses, com la presentació dels nous models de pilota oficial del futbol i el futbol sala amateur per a la pròxima temporada, la Futcat i la Futsal. Totes dues lluiran el patrocini de la marca institucional EsportCat, i la principal, de futbol onze, tindrà els colors de la senyera, amb quatre barres vermelles a sobre de fons groc i un disseny innovador i atractiu, coincidint amb l’arrencada de la campanya ‘Tots som un equip’ per a potenciar el futbol territorial català.