.

.

TOTS 21

La Universitat Rovira i Virgili (URV) ha anunciat que s’adhereix a la convocatòria d’aturada general d’aquest dimarts 3 d’octubre i suspèn tota la seva activitat prevista per aquest dia. La URV ha explicat que s’adhereix així a la taula de la democràcia per aturar el país per rebutjar les actuacions policials violentes patides aquest diumenge durant la celebració del referèndum.

Diversos ajuntaments del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre també han anunciat que la secundaran. És el cas de l’Ajuntament de Valls, Tortosa o l’Ampolla (Baix Ebre). També ha Tarragona i Reus s’han ajornat diversos actes culturals previstos per aquest dimarts. També a la capital del Baix Camp, les sis associacions de comerç de Reus han anunciat la seva adhesió a l’aturada general.

Servei Català de la Salut

Per tal de respectar el dret dels professionals sanitaris que es vulguin acollir a l’Aturada de País convocada per la Taula per la Democràcia i a la que s’ha adherit el Govern, per al dia 3 d’octubre, des del Servei Català de la Salut (CatSalut) s’han establert una sèrie de mesures amb l’objectiu de minimitzar les afectacions que pugui ocasionar a la ciutadania.

D’aquesta manera es garanteix el funcionament dels serveis d’urgències i emergències i l’activitat programada inajornable d’unitats especials (cures intensives, coronàries, hemodiàlisi, neonatologia, parts, tractaments de radioteràpia i quimioteràpia i transplantaments d’òrgans), així com cirurgia coronària i oncològica, transport sanitari urgent i no urgent vinculat a les unitats especials, teràpies respiratòries domiciliàries i diàlisi ambulatòria. Per tant, la resta d’activitat programada (visites d’atenció primària i hospitalària, proves diagnòstiques i resta d’intervencions quirúrgiques) es reprogramarà i en els propers dies es comunicarà als afectats la nova data de forma individualitzada.

Manifestacions a Reus, Tarragona i Valls

La Coordinadora Obrera Sindical (COS) conjuntament amb els sindicats CoBas, CGT i IAC, hem convocat quatre manifestacions per a demà al Camp de Tarragona, en el marc de la vaga general “per denunciar l’Estat d’excepció a Catalunya i exigir la construcció d’una República Catalana al servei dels treballadors i les treballadores”. Hi haurà tres manifestacions al matí (Reus, Tarragona i Valls) i una manifestació unitària de totes les comarques al vespre a Tarragona.

Renfe

En el cas de Renfe, s’ha de tenir en compte que el Ministeri de Foment no fixa els serveis mínims per a Rodalies de Catalunya ni serveis ferroviaris de transport de viatgers sobre la xarxa d’ample  ibèric de la xarxa ferroviària d’interès general íntegrament desenvolupada per Catalunya. En tots dos casos els fixen els òrgans competents de la Generalitat.

Així, en trens de mitja distància, els serveis mínims es fixen en el 65%; en trens d’alta velocitat/llarga distància. De 637 trens AVE-llarga distància que podrien estar afectats per la vaga, circularan en serveis mínims 486, i l 76% del total, fins al proper dia 9. Els viatgers amb bitllets adquirits amb antelació pels serveis afectats per la vaga poden sol·licitar el seu canvi o reemborsament sense cost addicional en estacions i agències de viatge. Els usuaris poden obtenir informació detallada al telèfon 912 320 320 i a la web www.renfe.com.

Foment del Treball dóna la nota discordant

uriosament, i malgrat que fins i tot el mateix govern central ha marcat srveis mínims pel que defineix oficialment com a vaga, la patronal Foment del Treball s’ha despenjat amb un comunicat en el que “recorda que la convocatòria de la denominada ‘aturada de país’ per part de l’entitat Taula per la Democràcia, no té cobertura legal –es tracta d’una figura jurídica inexistent-, no disposa d’una convocatòria formal de vaga i per tant priva als treballadors de la possibilitat d’exigir els seus drets.

En aquest sentit, recorda també que les faltes de treball no justificades tenen el tractament que preveu tant la llei com els convenis col·lectius d’aplicació a cada sector i centre de treball. Més enllà d’aquesta consideració estrictament tècnica, Foment del Treball té plena disposició per ajudar a resoldre i donar suport a les diferents incidències i dubtes que es puguin derivar als centres de treball”.