.

.

TOTS 21


Cartell dels Premis Taronja d'enguany

El proper dijous, 19 de desembre, a partir de les 18:30h tindrà lloc la Festa dels Premis Taronja a l’Escola d’Art i Disseny de Diputació a Tarragona (EADT). Es tracta de l’acte més important de tot el curs acadèmic d’aquest centre, un esdeveniment festiu i cultural obert a tots els ciutadans i que pretén ser una plataforma de presentació de l’excel·lència creativa i professional dels treballs realitzats pels alumnes.

La celebració arriba enguany a la seva cinquena edició, consolidant la importància i ampliant any rere any la diversitat i ambició de les activitats que inclou dins la “Festa Taronja”. Els principals protagonistes seran els cinc alumnes que rebran el guardó “Premi Taronja 2013” per haver presentat el millor projecte dins de la seva especialitat en el curs 2012/13.

Es lliurarà, per tant, Premi Taronja al millor projecte final de Disseny Gràfic, de Pintura, d’Il·lustració, de Joieria i de Fotografia. D’aquesta forma l’EADT reconeix l’esforç i la qualitat dels treballs dels seus estudiants, alhora que tracta que els diferents sectors professionals i culturals coneguin la gran vàlua d’aquests projectes. El nom del guardó té el seu origen en el color taronja com a color característic de la imatge corporativa de l’Escola (des de l’any 2006), així mateix vol fer referència al caràcter energètic, positiu, càlid i lluminós d’aquest color, valors que es volen associar a l’acte i als propis premis.

La festa tindrà lloc al gran vestíbul central d’aquesta escola, amb un aforament per a més de tres-centes persones. L’EADT es troba situada a la Zona Educacional de Tarragona, just al costat del barri de Sant Pere i Sant Pau.

En el decurs de l’acte es projectaran en pantalla de gran format vídeos amb entrevistes a cada alumne guanyador. L’entrevista ha estat enregistrada amb anterioritat, i se centra en la trajectòria creativa del jove premiat i en la presentació comentada pel propi estudiant del projecte final que ha rebut el reconeixement de Premi Taronja 2013. Posteriorment, aquests vídeos es difondran a través del web de l’Escola, en el seu canal de Youtube i en altres xarxes socials.

S’inaugurarà també una exposició amb originals i fotografies dels cinc projectes guanyadors, i també de dos projectes més de cada especialitat, que tenen la consideració de projectes finalistes al premi. D’aquesta forma, l’exposició mostra quinze treballs molt diversos i interessants entre joies, llibres de fotografia, llibres il·lustrats, projectes de pintura i projectes d’imatge corporativa i publicitària, tots ells elaborats pels estudiants de l’EADT.