.

Una imatge de la Portada de la Mare de Déu de la Pineda. Foto: Cedida

La setena edició de la Portada de la Mare de Déu de la Pineda arriba el proper 3 de desembre a Vila-seca. Aquesta Festa Quinquennal, que se celebra regularment des de l’any 1993, cada cinc anys, recorda els vila-secans que anaven en processó a demanar auxili a la Mare de Déu, en temps de secada o de malura.

Organitzada pels Amics del Santuari de la Mare de Déu de la Pineda i la Parròquia de Sant Esteve, amb el suport de l’Ajuntament de Vila-seca i la Diputació de Tarragona, els actes s’iniciaran el diumenge 3 de desembre amb la processó de la Portada, que recorrerà des de la plaça dels Països Catalans fins a la plaça de l’Església, tot passant pel carrer de la Verge de la Pineda. A les 19.00 h es farà l’ofrena floral, els vespres solemnes i la veneració de la imatge.

El dilluns 4 de desembre tindrà lloc la Celebració amb els infants de catequesi a les 17.30 h i hi haurà Missa a les 8 de la tarda. A l’endemà, dimarts, se celebrarà Missa amb els malalts i ancians a les 17.30 h i, una hora més tard, hi haurà Confessions. El dimecres 6 de desembre a les 12 del migdia es beneiran els infants batejats els darrers 5 anys i a les 8 de la tarda tindrà lloc la Missa. A la mateixa hora hi tornarà a haver Missa el dijous 7 de desembre i, en acabar, tindrà lloc la Recepció de les Pinedes a l’Ajuntament, per part de l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura.

La celebració es duu a terme des de 1993. Foto: Cedida

Per acabar la celebració de la Portada, el 8 de desembre a les 10.45 h, la Mare de Déu tornarà amb carro i a peu cap al Santuari, on a les 12 del migdia se celebrarà Missa.

Cal destacar que durant la setmana, de dilluns a dijous, s’obrirà l’església a les 10 del matí i a les 10.15 h es resarà el Rosari. A les 12 del migdia es resarà l’Àngelus i es tancarà l’església. Es tornarà a obrir a les 17.30 h i es mantindrà oberta fins després de la missa.

Tothom que vulgui podrà guarnir les façanes i els balcons amb els domassos de la Mare de Déu. En el cas de voler obtenir un domàs, caldrà dirigir-se a la llibreria Sant Jordi, a l’abadia i a l’església. Els vila-secans, si ho desitgen, també podran adquirir un fanalet per a la processó del diumenge dia 3 i les motxilles per a la tornada del divendres 8. A més, cal recordar que els que vulguin ser portants, es podran inscriure a la parròquia.

V.Tapias