.

.

TOTS 21

Fotografia en relació a la Marxa Castells del Baix Gaià. Foto: Cedida

Arriba la novena edició de la Marxa Castells del Baixa Gaià, que se celebrarà finalment aquest diumenge 16 de febrer a les 08:00 hores, després que s’ajornés pel temporal Gloria. La prova, organitzada per l’Ajuntament d’Altafulla i que per primera vegada compta amb el suport tècnic d’Sport No Limit Group, ha aconseguit la xifra rècord de gairebé 1.000 inscrits, tot i el canvi de data.

La Marxa Castells uneix els Castells de Tamarit, El Catllar, La Riera (Castellot), Ferran i Altafulla, tenint com a eix vertebrador la llera del Riu Gaià. Un recorregut que portarà als participants a descobrir per camins i senderons alguns dels paisatges més especials de Catalunya, tant des del punt de vista cultural com natural.

Els participants disposaran de fins a quatre avituallaments en cursa i tindran de regal un gymsack, una samarreta tècnica, un got reutilitzable i diferents productes dels patrocinadors. Com a final de festa, els usuaris que han escollit l’opció, podran gaudir de la calçotada popular amb una llesca de pa de pagès, un tall de botifarra, calçots amb salsa, una peça de fruita, cervesa, vi, aigua, refrescos i beguda isotònica.

L’entrega de dorsals es realitzarà el dissabte 15 de febrer entre les 17:00 i les 20:00 hores; i el diumenge 16 de gener, entre 06:45 i les 07:45 hores al Pavelló Municipal d’Altafulla.

Esdeveniment esportiu sostenible

La Marxa Castells del Baix Gaià es vol convertir en un referent al territori com a esdeveniment esportiu sostenible. Per aquest motiu, donarà a tots els participants un got reutilitzable que permetrà eliminar més de 4.000 ampolles de plàstic i més de 5.000 gots d’un sol ús.