.

Els Cellers Torres han presentat avui Sons de Prades, un vi blanc DO Conca de Barberà produït a les vinyes del castell de Milmanda, en una finca de Vimbodí situada al peu de les muntanyes de Prades. Les 12.000 ampolles de Sons de Prades, repartides en 1.000 caixes, es vendran principalment en restaurants i botigues especialitzades (un 80% d’elles fora de l’Estat espanyol) a un preu aproximat de 24 euros. El vi, de l’anyada del 2014, ha guanyat la Medalla d’Or en el certamen internacional Chardonnay du Monde d’enguany, i està fet íntegrament amb aquest tipus de raïm.

“Les muntanyes de Prades ens fan de barrera natural de la influència del Mediterrani, donant-nos un clima més continental, que és el que ens interessa pel tipus de vi que volem fer”, ha explicat Miguel Torres, director general del celler productor. Torres ha argumentat que la tria del nom és un homenatge “als sorolls i als silencis que se senten des de les muntanyes quan passeges per les finques.” “Sempre parlem del vi com un producte que es pot beure, però darrere d’això hi ha sensacions com aquestes”, ha afegit. Les muntanyes també són presents al fons de l’etiqueta de l’ampolla, feta amb un dibuix de traços delicats.

Actualment, el terme municipal de Prades té unes 8 hectàrees de vinya d’un productor que té intenció d’ampliar la zona de conreu. Com en el cas de Sons de Prades, les vinyes també es troben situades entre les muntanyes pradenques i el castell de Milmanda, una zona amb una història vitivinícola que es remunta a l’època dels romans. “Estem encantats que ens agafin el nom, perquè dóna a conèixer la nostra població”, ha assegurat l’alcaldessa de Prades, Lídia Bargas.

Romà Rofes