.

La regidora de Benestar Social, Francisca Felguera, i el president de Càritas a Torredembarra, Joan Cañas

La regidora de Benestar Social, Francisca Felguera, i el president de Càritas a Torredembarra, Joan Cañas

La Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Torredembarra ha tornat a signar un conveni de col·laboració amb Càritas Parroquial de Torredembarra amb el qual aporta al funcionament de l’entitat un total de 14.000 euros anuals.

La regidora de Benestar Social, Francisca Felguera, ha explicat que l’ajut a les entitats del tercer sector és una de les prioritats de l’Ajuntament i que, per aquest motiu, es renova un conveni que permet mantenir una estreta col·laboració i oferir la màxima ajuda a una entitat que treball amb el col·lectiu de persones més desfavorides i amb risc d’exclusió social, en un moment cabdal a causa dels estralls que ha provocat la greu crisi econòmica.

Càritas de Torredembarra té la seu al número 6 del carrer de l’Onze de setembre, un local que es va inaugurar l’any 2012, el lloguer del qual es pot finançar gràcies al conveni establert entre l’entitat i l’Ajuntament. En aquest nou local, Càritas ofereix els serveis de rober (on es pot portar la roba que es vulgui donar i a la vegada es pot comprar, a un preu simbòlic roba de segona mà, que està en perfectes condicions), espai per a l’acolliment i acompanyament  i el servei de distribució d’aliments.

De fet, una part d’aquest servei es nodreix del Rebost dels Aliments, el projecte de l’Ajuntament de Torredembarra que consisteix a recollir excedents alimentaris dels grans centres de venda de productes alimentaris del municipi i fer-los arribar a les persones necessitades a través de Càritas. Cal recordar que en el primer any de funcionament del Rebost dels Aliments es van recollir i distribuir més de cinc tones de fruita, verdura i carn.

En aquesta iniciativa estan implicades la Regidoria de Serveis, que és qui du a terme la recollida dels aliments amb mitjans propis, la Regidoria de Benestar Social i Càritas, que és qui rep l’aliment i el distribueix al seus beneficiaris, unes 125-135 famílies que suposen un total aproximadament de 500 persones.