.

Façana de l’ajuntament de Torredembarra.

Torredembarra acollirà aquest cap de setmana una delegació de la ciutat agermanada de Villars (França) encapçalada per l’alcalde, actuals i antics membres de la comissió d’agermanament i representants de l’entitat Les Amis du Vieux Villars, que participaran en un acte d’homenatge als pioners de l’agermanament, tant francesos com torrencs, que tindrà lloc aquest dissabte, 23 de juny, a les 12.30 h, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Torredembarra.

El president de la Comissió d’Agermanament amb Villars, Jordi Solé, ha explicat que amb aquesta visita es vol retre homenatge a les persones que en els seus orígens van fer possible que Villars i Torredembarra s’agermanessin  i que, d’aquesta manera, es continua manifestant la voluntat de mantenir i enfortir els llaços existents, que en aquest darrer mandat s’han impulsat, sobretot en l’àmbit de les relacions entre entitats i entre la comunitat educativa.

Colònies conjuntes dels alumnes de 6è de l’Escola l’Antina i de l’École Jean Guitton

En aquest sentit, després de molt de temps de recerca i investigació sobre l’agermanament de Villars i els exiliats de la guerra civil, del 28 de maig a l’1 de juny, un grup de 36 alumnes de 6è de l’Escola l’Antina han estat els primers nens i nenes de Torredembarra que han participat en unes colònies plegats amb els infants francesos de l’École Jean Guitton de Villars. La casa de colònies es trobava a la població francesa de Tence (a uns 70 Km de Villars).

Els infants van estar junts, amb  equips mixtos formats per nens i nenes de la Torre i de Villars, gaudint de tot un seguit d’activitats relacionades amb el circ, el cinema, activitats de nit, etc. Les activitats de circ i el vocabulari s’havien treballat prèviament a l’escola a l’àrea de llengua anglesa. El dijous 31 de maig l’Ajuntament de Villars va preparar una recepció oficial amb tots els assistents a les colònies i van lliurar a l’Escola l’Antina una placa commemorativa d’aquesta trobada tan esperada.

Des de l’Escola l’Antina, es vol fer un agraïment molt especial a les mestres que els van acompanyar durant tota l’estada (Àngels Gallego, Mili Bilbe, Lluïsa Forján) i també l’administratiu (Rubén Suan) i també a l’Ajuntament de Torredembarra per la seva ajuda i suport en l’organització del viatge.

L’escola ha valorat l’experiència com un èxit que els ha servit per anar més enllà d’unes simples colònies perquè ara els alumnes saben per què, qui, com, quan i on de la relació i l’agermanament de Villars amb Torredembarra, i ho saben de primera mà, amb una experiència viscuda que difícilment oblidaran.

D’altra banda, el president de la Comissió d’Agermanament, Jordi Solé, ha comentat que l’entitat Les Amis du Vieux Villars, encarregada de gestionar el Museu de la Mina Jean-Marie Somet, portarà a Torredembarra material divulgatiu sobre el museu per poder fer properament una exposició a la vila.