.

Un moment de la presentació dels premis

Un moment de la presentació dels premis

Torredembarra ha presentat aquest matí el XXVIII Premi de Periodisme Mañé i Flaquer, una convocatòria renovada per potenciar la participació i la qualitat. Aquest històric guardó, actualment inclòs dins dels XVII Premis Vila de Torredembarra, el convoca l’Ajuntament, a través de la Regidoria de Cultura, i compta amb el patrocini de Repsol, que aporta els 7.000 euros en metàl·lic dels premis (Comunicació Local i Periodisme Turístic) i col·labora molt estretament amb la difusió, posant a disposició de l’organització la coneguda Guia Repsol.

Entre les principals novetats d’enguany, el regidor de Cultura, Eduard Rovira, ha destacat que la categoria de Periodisme recupera com a temàtica el Turisme en qualsevol dels seus àmbits ja que s’ha comprovat que aquesta especialització ha obtingut millors resultats de participació i de qualitat en passades edicions. Al mateix temps, s’ha potenciat el jurat, amb la participació dels següents membres: Màrius Carol, director de La Vanguardia; Jordi Farré, director de la Càtedra Internacional URV/Repsol d’Excel·lència en Comunicació; Josep Maria Girona, diirector de SER Catalunya, i Carmen Gómez, responsable de la Guía Repsol.

El regidor de Cultura també ha ressaltat que la previsió és organitzar un acte específic de lliurament de guardons del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer a la tardor, anterior a la gala dels Premis Vila de Torredembarra, precisament per posar més en valor la convocatòria degana.

Per la seva part, el responsable de Comunicació de Repsol a Tarragona, Josep Bertran, que ha qualificat el Mañé i Flaquer com “la joia de la corona” dels premis de Torredembarra, ha explicat que calia repensar la convocatòria i fer un major esforç per posar aquest premi de periodisme al lloc que li correspon.

En la presentació de la convocatòria, l’alcalde de Torredembarra, Enric Grangel, ha agraït el treball realitzat a la Regidoria de Cultura i molt especialment al patrocinador: Repsol, que ha cregut en aquest guardó i estreny encara més el seu compromís.

Extracte de les bases

Comunicació Local. Temàtica: La Vila de Torredembarra en qualsevol dels seus aspectes. 1.000 €

Periodisme Turístic. 6.000 €. El guanyador podrà col·laborar amb l’Ajuntament elaborant un contingut informatiu per a la difusió del municipi de Torredembarra. L’organització es reserva el dret de publicació de l’esmentat contingut.

Participació: en qualsevol de les quatre llengües de l’Estat. Articles o reportatges publicats a la premsa diària, periòdica o especialitzada, portals informatius a internet o emesos per ràdio o TV. Per a treballs publicats o emesos entre el 16 d’octubre de 2013 i el 31 de juliol de 2015.

Termini de presentació: 14 d’agost de 2015

Pel que fa al Reconeixement a persones, col·lectius, entitats o institucions relacionades amb l’àmbit cultural del País Basc, lligat al Mañé i Flaquer, es publicaran més endavant les bases i s’obrirà el termini de propostes.

Les bases del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer, així com de la resta de convocatòries que integren els XVII Premis Vila de Torredembarra, es poden consultar a la pàgina web de l’Ajuntament: www.torredembarra.cat