.

.

TOTS 21


Reunió de la taula mixta d'Ensenyament de Torredembarra. Foto: Ajuntament Torredembarra

Reunió de la taula mixta d'Ensenyament de Torredembarra. Foto: Ajuntament Torredembarra

L’Ajuntament de Torredembarra treballa en el projecte d’una quarta escola al municipi, que s’ubicaria en uns terrenys adjacents al Centre d’Atenció Primària. El consistori vol tancar un acord amb els propietaris per poder redactar el projecte i presentar-lo a Ensenyament. Tot i això, el Departament no contempla la construcció de cap nou centre atenent a les previsions de creixement demogràfic, segons ha explicat aquest dijous la directora dels Serveis Territorials, Àngels Gonzàlez.

Ensenyament considera que amb el tancament de l’escola Mirades aquest curs i la redistribució d’uns 70 alumnes en els altres tres centres torrencs, s’ha posat fi al “gueto” existent i s’han millorat les ràtios.

Aquest dijous al matí s’ha celebrat a Torredembarra la primera de les reunions de les taules mixtes d’Ensenyament a municipis del Camp de Tarragona, en què el Departament i els consistoris analitzen la situació actual del sistema i les perspectives de futur. A Torredembarra s’ha posat de manifest “la consolidació” del panorama educatiu, que compta amb 1.423 alumnes a les etapes d’Infantil i Primària, 985 a les d’ESO i Batxillerat, 95 de Formació Professional i 30 en programes de formació i reinserció.

M. Àngels González ha qualificat l’oferta educativa de Torredembarra com a “excel·lent” i ha comentat que, després del tancament de l’escola Mirades, la situació està normalitzada. Sobre aquesta qüestió, la inspectora d’Ensenyament Carme Mas ha agraït als equips directius i als claustres de professors de les tres escoles la seva professionalitat a l’hora d’acollir els alumnes provinents de Mirades.

Per la seva part, el regidor d’Ensenyament, Jordi Solé, ha assenyalat que la relació entre Ajuntament i Serveis Territorials és “d’una discrepància molt cordial” respecte al tancament definitiu de Mirades i que l’Ajuntament continua treballant per recuperar una quarta escola al municipi. En aquest sentit, Jordi Solé ha comentat que els terrenys que proposarà l’Ajuntament són els del costat del CAP i que aviat s’iniciarà el diàleg amb els propietaris de la zona.

Una altra qüestió que ha explicat és que en dues setmanes es duran a terme les obres de senyalització dels accessos a l’escola l’Antina, al desembre s’actuarà sobre les rotondes i durant el primer trimestre de l’any vinent s’habilitarà un aparcament a la zona  i es condicionarà l’accés a l’escola des de Baix a Mar.