.

20150513_104938

Imatge de l’equip de govern d’unitat a la presentació de les xifres. Foto:Tarragona21

 

L’actual equip de govern de l’Ajuntament de Torredembarra assegura que s’haurà de fer un pla de xoc urgent, pels pròxims cinc anys, per poder seguir fent front als deutes i als problemes de tresoreria que té la caixa buida del consistori torrenc.

L’alcalde, Enric Grangel, ha afirmat que “la caixa és buida i qui arribi a l’ajuntament a partir del pròxim 24 de maig haurà de fer un pla d’ajustament i de xoc per poder sanejar i gestionar econòmicament el consistori”. L’Ajuntament de Torredembarra ha de retornar un crèdit ICO de 2 milions d’euros i treballa amb la Generalitat per poder tornar a finançar el retorn d’aquest crèdit que en principi havia de servir per a pagar la comissaria de Torredembarra que no es van fer. Per poder refinançar aquest crèdit l’Ajuntament està obligat a presentar un pla d’ajustament per a tenir dret a un crèdit nou de finançament.

Grangel ha dit que l’actual ajuntament deixarà el pla de xoc fet i que el nou equip de govern haurà de decidir si fa el mateix o construeix una nova reformulació d’aquest finançament. Grangel ha confirmat que “ens havien avisat que de mantenir el ritme el 2014 hauríem acabat amb 4 milions de dèficit i per això vam ajustar ja el pressupost amb diferents mesures com la utilització d’aquest crèdit ICO per a la tresoreria. No es va fer obres com els Dipòsits Fluvials que estaven pressupostats també per a poder quadrar els números”. Els diners destinats a aquests dipòsits que pujaven fins a dos milions d’inversió s’han renegociat amb les institucions per poder utilitzar aquests diners per a altres inversions. L’actual alcalde ha enviat també un missatge clar cap a l’anterior alcalde Daniel Massagué “la interventora ha trobat en el pressupost de l’any passat, fantasies animades. S’han descobert partides sense una base documental de la seva existència. El que diu Masagué és de tril·lero, no es poden fer jocs de mans amb un pressupost”. Grangel ha explicat que hi ha uns 500.000 euros que venien de Sorea que no té cap tipus de sortida d’inversions.

L’Ajuntament de Torredembarra ha tancat l’exercici 2014 amb un superàvit de 638.026,68 euros que no serveix per eixugar el romanent de tresoreria que s’enfila fins a 2.046.230,20 euros. Torredembarra haurà de destinar uns 500.000 euros anuals del seu pressupost de Vint-i-un milions i mig per poder tornar el nou crèdit.