TOTS 21

 

Una paperera usada com a contenidor

Torredembarra està farta que s’usin les papereres com a contenidors de la brossa. La Regidoria de Sostenibilitat i la Regidoria de Via Pública i Manteniment de l’Ajuntament de Torredembarra inicien aquesta setmana una nova campanya a peu de carrer sobre civisme i convivència ciutadana amb les agents cíviques del Programa de treball i formació que du a terme l’Ajuntament, en el marc dels programes subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu.

Concretament, aquesta campanya tracta sobre les conductes cíviques en relació a la neteja de la via pública i se centrarà en l’ús correcte de les papereres. La seva durada serà d’un mes i els primers quinze dies es realitzarà al nucli antic, coincidint amb una altra campanya de reforç de la recollida porta a porta i la correcta separació de la fracció orgànica que impulsa la Regidoria de Sostenibilitat i la duen a terme agents ambientals de La Sínia i del GETE-EdC. També aprofiten per renovar el material que es lliura als veïns de la zona (cubells, bosses compostables…).

La campanya de les agents cíviques recorda que les papereres no són contenidors de brossa i que el seu mal ús pot comportar sancions de 60 a 300 €, d’acord amb l’Ordenança de civisme i convivència ciutadana de Torredembarra. Una altra tasca que realitzaran les agents és actualitzar el mapat de papereres del municipi i detectar en quins indrets caldria posar-ne més i també on es produeixen més actes incívics per a prendre les mesures oportunes.

Des que el mes de febrer es va iniciar el programa d’ocupació, les agents cíviques ja han desenvolupat o col·laborat en diverses campanyes informatives: sobre la tinença responsable d’animals de companyia i una altra d’específica per als comerços sobre el desplegament de la nova taxa d’escombraries. Restarà pendent dur-ne a terme una altra de conscienciació del bon ús de les platges.