.

Imatge del ple de l'Ajuntament de Torredembarra. Foto d'arxiu.

Imatge del ple de l’Ajuntament de Torredembarra. Foto d’arxiu.

El Ple de l’Ajuntament de Torredembarra ha aprovat per unanimitat crear la Taula de Mobilitat i d’Accessibilitat del municipi, a proposta d’una moció del Grup Municipal de Convergència i Unió.

CiU celebra que s’hagi donat suport a aquesta proposta perquè, tal com ha dit el regidor Joel Navas en la presentació de la moció, “Torredembarra pateix un greu problema de mobilitat i d’accessibilitat i ho hem anat intentant solucionar a base de pegats que complicaven més la situació. És hora de decidir quin model de mobilitat volem per a Torredembarra”.

La moció proposava crear aquesta Taula de Mobilitat i d’Accessibilitat com a òrgan assessor i que hi participessin, a més dels grups polítics, les entitats veïnals, associacions, representants dels centres educatius, tècnics, Policia Local, Protecció Civil… La voluntat del Grup Municipal, que va refermar el Plenari, era que, de forma oberta i participativa, “es debatin, consensuïn i es formulin propostes per assolir un model de mobilitat més sostenible, més integrador i més segur”, tal com deia el regidor Joel Navas.

Navas assegura que els veïns “fa anys que denuncien i continuen fent-ho moltes problemàtiques que pateix el municipi respecte a la mobilitat urbana tant des de la perspectiva dels vianants com en relació a vehicles, per millorar la senyalització, mesures de seguretat, aparcaments, visibilitat dels carrers…”. Per aquest motiu “creiem que aquesta taula pot servir per tractar tots aquests temes, així com l’accessibilitat i la mobilitat de persones amb mobilitat reduïda, problemàtiques i demandes dels usuaris del transport públic, estacionaments, senyalització, aparcaments públics, ús de les bicicletes i carrils bici, canvis en el trànsit, millorar la seguretat viària, promoure la moderació del consum d’energia o fer formació”.

La finalitat, tal com ha manifestat Joel Navas, és “tractar totes aquestes propostes i formular quin model de mobilitat volem per a Torredembarra, així com treballar conjuntament en el Pla de Mobilitat Urbana i el Pla General d’Ordenació Urbana”.