TOTS 21

Les conclusions incideixen en la necessitat de trobar nous models de negoci comercials per al segle XXI en els municipis turístics

Les conclusions incideixen en la necessitat de trobar nous models de negoci comercials per al segle XXI en els municipis turístics

 

Torredembarra va acollir ahir la darrer trobada de treball del programa d’actuacions municipals davant les noves tendències comercials, el projecte pilot de la Cambra de Comerç de Tarragona dirigit a diversos municipis turístics, que també ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona. Els altres municipis que han pres part en aquesta iniciativa són Salou, Cunit, Altafulla i Roda de Berà.
Les conclusions incideixen en la necessitat de trobar nous models de negoci comercials per al segle XXI en els municipis turístics, on es destaca que l’any 2020 l’experiència de compra generada en el client serà el distintiu més important que els comerços hauran de tenir en compte, inclús per damunt de l’assortiment, del producte o del preu.
Una altra qüestió en la qual s’ha incidit és que el comerç és una activitat complementària fonamental en l’oferta turística de les localitats de la Costa Daurada, que significa de mitjana entorn un 25 % de l’activitat econòmica. La seva adaptació a aquesta nova etapa, on es combina el format físic i el digital, és fonamental per continuar mantenint la seva competitivitat econòmica als municipis litorals, lligada amb turisme, restauració o oci.