.

El president de la Generalitat, Quim Torra, xerrant amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a la reunió al palau de la Moncloa, el 9 de juliol . Foto: Rafa Garrido

El president de la Generalitat, Quim Torra, visitarà a la que va ser presidenta del Parlament, Carme Forcadell, a la presó de Mas d’Enric del Catllar la setmana vinent. El gabinet de comunicació del departament de Presidència ha confirmat aquesta intenció, encara que a hores d’ara no hi ha data confirmada a l’espera de buscar un forat a l’agenda del cap de l’executiu català.

Forcadell, juntament amb l’exconsellera Dolors Bassa, van ser traslladades des d’Alcalá Meco al centre penitenciari de Puig de les Bases, Figueres, en el que es va considerar un gest polític del nou govern socialista espanyol encaminat a facilitar la distensió. Pocs dies després, el 20 de juliol, va demanar el trasllat al Catllar (on va arribar el dia 20 de juliol) per tal de poder estar més aprop de la seva família, originària de la localitat de Xerta (Baix Ebre).

Durant la seva estança a Figueres, tant Forcadell com Bassa van rebre la visita del successor al capdavant de la cambra, el republicà Roger Torrent, de cara a encoratjar-les en la seva situació de presó preventiva.