.

L'alcaldessa Mercè Dalmau i la regidora Carme Cros, en la presentació de la fira.

L'alcaldessa Mercè Dalmau i la regidora Carme Cros, en la presentació de la fira.

La 57a edició de la Fira Multisectorial tornarà a convertir Cambrils enun aparador comercial de referència de l’automoció, la maquinària agrícola, el comerç i el serveis, la gastronomia i l’artesania.  Del 30 de maig a l’1 de juny un total de 139 expositors es distribuiran en 180 estands entre el passeig Albert, l’avinguda del Mil·lenari, la riera d’Alforja i el nucli antic per mostrar els productes i serveis del territori.

L’alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, i la regidora de Promoció Econòmica, Carme Cros, han presentat avui el programa de la fira. L’alcaldessa ha afirmat que la fira és un esdeveniment molt esperat tant pels cambrilencs com pels visitants. “El passeig fa un canvi radical per transformar-se en una gran botiga a l’aire lliure i molta gent busca estands, com el de la cooperativa, que cada any ens sorprenen”, ha explicat Dalmau.

Per la seva banda, la regidora ha destacat l’alta fidelització dels expositors i els ha agraït la seva aposta per la fira. “Tot i les noves tecnologies, el format de les fires continua funcionant perquè és un espai de trobada i de tracte directe i personal entre les empreses del territori i els clients”, ha assegurat. La Fira es distribueix entre el passeig Albert, l’avinguda Mil·lenari, la Riera d’Alforja, el Parc del Pinaret, la plaça d’Espanya, Immolats del Setge i Gimbernat. La superfície total ocupada és de 36.000 metres quadrats (entre el recinte firal i el pavelló cobert) i la superfície contractada és de 13.500 metres quadrats.

Com cada any, hi haurà un mercat medieval amb mostra d’oficis, atraccions, i activitats d’animació de música medieval, teatre i humor.

Els actes arrencaran aquest diumenge amb el tradicional pregó de la fira al Casal Municipal de la Gent Gran. El pregoner serà l’escenògraf i dissenyador Ignasi Cristià, reconegut pels seus treballs d’escenografia teatral, disseny de projectes museogràfics i de direcció artística d’audiovisuals.  El 2007 va dirigir el projecte d’adequació de la Cripta de l’Ermita com a auditori. Després del pregó, es farà l’elecció de la Pubilla i l’Hereu, i començarà l¡’homenatge a les entitats que fan anys acabats en 0 o 5 i a les empreses amb 50 anys o més d’implantació a Cambrils.

L’acte d’inauguració oficial se celebrarà el dia 30 de maig a les 12 hores i serà presidit pel subdelegat del govern espanyol, Jordi Sierra. A continuació les autoritats faran un recorregut pel recinte firal, passant per l’espai institucional de l’Ajuntament i l’estand de la Cooperativa Agrícola, on a les 12.30 hores oferiran una degustació de fruita del temps.