.

.

TOTS 21


Policia Local i Protecció Civil han vetllat pel seu bon funcionament. Foto: Cedida

Després de vuit setmanes, Roda de Berà ha recuperat aquest matí el seu mercat setmanal i ho ha fet amb una dotzena de parades d’alimentació i productes frescos.

L’Ajuntament ha sigut molt estricte amb les normes de seguretat i de distanciament social i s’han pres les mesures necessàries perquè el mercat se celebrés amb totes les garanties, per evitar riscos innecessaris.

Membres de la Policia Local i de Protecció Civil han vetllat perquè les mesures es complissin tant per part de les persones que hi han anat a comprar com entre els paradistes.

La plaça del Mercat, lloc on se celebra de forma habitual, és el suficientment ample com perquè les parades hagin guardat la imprescindible distància entre elles, i perquè l’aforament permès, de 100 persones, s’hagi complert mantenint el distanciament social necessari entre els clients.

Tant l’accés com la sortida s’ha fet per un punt concret controlat per Protecció Civil, atès que tot aquell que hi accedís a l’espai del mercat, delimitat per tanques, ho havia de fer obligatòriament amb mascareta i guants. En els casos en què les persones no portaven de casa aquests elements de protecció individual, se’ls ha facilitat per l’Ajuntament.

Pel que fa a les parades, cadascuna ha comptat amb una cinta de seguretat per mantenir la distància obligatòria entre el paradista i el client, atès que l’autoservei s’ha prohibit i són els marxants els únics que a partir d’ara podran tenir contacte amb els productes.

L’alcalde Pere Virgili i els regidors de l’equip de Govern Manel González i Teresa Ferré, hi han estat a la plaça a primera hora del matí per controlar que la reobertura del mercat marxés bé i han agraït als rodencs la seva responsabilitat, “crec que la major part de la ciutadania està conscienciada amb la situació que estem patint i demostren la seva responsabilitat. Poc a poc ens anem habituant a aquestes normes de seguretat que tots, sense excepció, hem de seguir i complir estrictament per aconseguir aturar aquest virus”, ha dit l’Alcalde.