.

.

TOTS 21


Els protagonistes de la roda de premsa asseguts en un autobús de l’empresa Plana durant la presentació de les noves expedicions diàries entre Reus i Vila-seca, i Cambrils i Reus. Foto: ACN

El Departament de Territori i Sostenibilitat implementarà, a partir de dimarts vinent, 24 noves expedicions diàries d’autobús entre Reus i Vila-seca -12 per sentit- i 18 noves expedicions entre Cambrils i Reus -9 per sentit-. S’estima que aquests nous serveis, operats per l’empresa Plana en els dies feiners, es traduiran en un increment de la demanda d’entre 20.000 i 30.000 viatgers durant el primer any. La nova ruta entre Cambrils i Reus enllaçarà amb el Campus Bellisens i l’Hospital Sant Joan, amb la qual cosa es donarà resposta a una demanda històrica del municipi de Cambrils. El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ha subratllat que es fa “un pas endavant” per transformar el conjunt de la mobilitat del Camp de Tarragona, on la demanda de transport públic està creixent per sobre d’un 3%. La Generalitat invertirà uns 200.000 euros anuals en el manteniment de les noves freqüències.

La relació entre Reus i Vila-seca, que actualment disposa de mitja dotzena de freqüències de dilluns a divendres feiners, en sumarà dotze més per sentit a partir de dimarts vinent. Segons Font, l’actuació donarà resposta a la mobilitat de l’alumnat universitari del Campus Bellisens i del Campus Vila-seca, permetrà implantar connexions amb l’Hospital Sant Joan de Reus i millorarà, en general, les comunicacions entre ambdós municipis.

Pel que fa a la relació entre Cambrils i Reus, que actualment disposa de tres rutes durant l’any -que es reforcen amb una quarta per la costa durant l’estiu-, guanya una nova línia que passarà per Vilafortuny, el Campus Bellisens i l’Hospital Sant Joan. L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha agraït l’aposta per reforçar el transport públic i ha recordat que la millora de les connexions amb els campus universitaris i amb l’hospital eren unes demandes “reivindicades des de fa molt de temps” per la ciutadania.

Ricard Font ha destacat que el Govern aposta per millorar les comunicacions entre els principals nuclis del Camp de Tarragona, tant per a les persones que hi viuen i hi treballen, com per donar servei al turisme. El secretari d’Infraestructures i Mobilitat ha assenyalat que, amb la implantació dels autobusos exprés.cat s’ha anat guanyant velocitat comercial i, ara, amb aquest reforç, es multiplicaran les expedicions.

En aquests nous trajectes es podran emprar els títols integrats de l’ATM del Camp de Tarragona. Actualment, la demanda de transport públic a la zona creix en un 3%, segons ha assenyalat Font, i s’espera que amb les millores implementades aquesta xifra encara pugui créixer més. La línia d’autobús exprés.cat entre Cambrils i Tarragona, per exemple, ha incrementat un 30% la demanda en el primer any de funcionament.

Projecte de línia d’autobús municipal a Vila-seca

Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde de Vila-seca, Xavier Farriol, ha explicat que aquestes millores es complementaran amb el projecte d’implantació d’una línia d’autobús municipal que relligui els nuclis de la Plana i de la Pineda. Segons el regidor, la proposta s’acordarà amb la Generalitat i amb les possibles empreses concessionàries aspirants a prestar el servei. La intenció és que la línia entri en funcionament l’any vinent.

El projecte del baixador de Bellisens, a la tardor

Pel que fa a l’esperada construcció del baixador ferroviari de Bellisens, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ha avançat que s’espera que el projecte estigui enllestit a la tardor. Els detalls es presentaran en un acte a la capital del Baix Camp en les pròximes setmanes.

ACN