.

Teresa Pallarès, saludant el públic del Teatre Bartrina. Foto: Tots21

Avís per a navegants. Teresa Pallarès, la candidata a l’Alcaldia per Junts a Reus, està ben viva i ho ha desmostrat omplint a vessar el Teatre Bartrina en un exercici de força que recorda l’època gloriosa dels mítings de Convergència i que alhora suposa una declaració de guerra a republicans i socialistes: “Guanyarem a Reus”, clamava la candidata al final d’un míting de presentació en què ha reclamat per quatre vegades que Reus “lideri l’àrea metropolitana del Camp de Tarragona”. Junts ha tocat el xiulet entre alcaldes, alcaldesses, regidors i també entitats de Reus, que han respost a la cita com en els vells temps.

Sigui pel convenciment del resultat electoral que tindrà o sigui per tot just el contrari, Pallarès ha arrossegat a l’acte el flamant candidat de Junts a Barcelona, Xavier Trias -que a les enquestes surt vencedor- i el secretari de Junts, Jordi Turull. La primera vegada que Turull va venir a Reus va ser acabat de sortir de la presó, en un acte a Cal Massó en què Teresa Pallarès va intervenir des de l’Hospital Sant Joan, lluitant contra una malaltia a la que ha vençut.

 

 

Aquest esperit indomable, guerriller (“no em rendeixo mai”, repetia una i altra vegada), d’Artemisa moderna, era el tret que tots subratllaven al Bartrina: tant Turull, com l’alcalde, Carles Pellicer, o la companya Montse Vilella, que per primer cop en públic desvetllava les seves intencions: “Em poso al teu servei i al del teu projecte”.

De Marçà a Reus

Teresa Pallarès recordava que ella és dura com la terra de Marçà, d’on és filla: “Tinc la força i el caràcter del Priorat i m’uneix la constància i l’emprenedoria de Reus”, ciutat a la que va arribar als 18 anys: “Potser no sóc de Reus de Tota la Vida (RTV), però avui em declaro per tota la vida”. A la platea l’escoltava el seu company Xavier, els seus fills Pau i Quim… “i la meva sogra!”, exclamava sorpresa.

Eufòrica per l’èxit de l’acte, ha reiterat la seva prioritat: “Liderarem sens dubte l’àrea metropolitana del sud de Catalunya”,  i ha situat “les persones” en el centre del seu projecte.

L’alcalde, Carles Pellicer, ha posat en valor repetidament el caràcter “valent” de la candidata i ha assegurat: “Millorarà la meva feina”. “Serà la propera alcaldessa de Reus, la millor ciutat del món”, ha acabat amb aquesta frase final que tant ha popularitzat.

L’acte ha tingut notables matisos, com quan Pallarès s’ha dirigit a Montse Vilella dient: “És molt important que estem les dues juntes avui aquí”. O quan Pellicer ha recordat que Teresa Pallarès va ser la seva oponent política a l’Ajuntament: “Ha passat de ser adversària meva a ser companys”, ha destacat, un alcalde que ha practicat durant 12 anys -i abans, a l’oposició- el porta a porta “i el timbre a timbre” d’una manera mai vista a la ciutat, un fet que li ha recordat el mateix Jordi Turull.

Pellicer i l’alcadable de Barcelona, Xavier Trias, van coincidir estrenant alcaldia el mateix any 2011, i ara volen que es repeteixi amb Teresa Pallarès, una dona de caràcter, que recomana vivament veure les postes de sol des del seu poble.

Jaume Garcia