.

.

TOTS 21


La delegada del Govern al Camp de Tarragona i regidora a l’ajuntament de Reus, Teresa Pallarès. Foto: ACN

Un cop finalitzat el període de presentació de precandidatures dins el procés de primàries obertes que s’ha dut a terme els darrers tres dies, els afiliats/ades de Junts X Cat a la ciutat de Reus hauran d’escollir qui serà la persona que encapçalarà la candidatura de les eleccions municipals de l’any 2023 a la ciutat.

Teresa Pallarès i Víctor Terradellas han estat proclamats precandidats i, segons el calendari previst, iniciaran el procés de recollida d’avals, que haurà de comptar amb un mínim del 20% entre les persones afiliades. Aquest procés de primàries obertes ha permès que es presentessin tant afiliats/ades al partit com candidats/es independents, en un procés obert al màxim nombre de persones possibles que defuig els clàssics sistemes d’elecció de candidats dels partits tradicionals.

D’aquesta manera, el calendari previst a les primàries del partit independentista reusenc serà el següent:

El dijous 5 de maig es tancarà la recepció dels avals i es proclamaran les candidatures. Del divendres 6 al divendres 13 se celebrarà la campanya electoral, on els òrgans del partit enviaran un correu electrònic a totes les persones afiliades amb la informació electoral que cada candidat/a vulgui fer arribar.

El diumenge 15 i el dilluns 16 se celebraran les eleccions primàries i es proclamaran els resultats. Podran votar totes les persones afiliades a Junts X Catalunya amb una antiguitat mínima de 6 mesos en el moment de convocatòria per part de la Direcció Executiva Nacional, i culminarà aquest procés participatiu que haurà obligat els aspirants a l’alcaldia de Reus a guanyar-se el favor de la gent, canviant l’estructura tradicional d’elecció de candidats de molts partits. 

Redacció