.

Teresa Pallarès, amb Mariluz Caballero i Xavi Simó, avui davant Hisenda. Foto: Tots21

Junts per Reus aplicarà una moratòria als comerciants i empresaris en la llicència d’activitats durant els propers quatre anys. Així ho han anunciat avui la candidata a l’Alcaldia, Teresa Pallarès, i la membre de la llista i actual regidora d’Hisenda, Mariluz Caballero.

La cap de llista de Junts per Reus, Teresa Pallarès, ha explicat la política fiscal de la seva candidatura, que seguirà la mateixa línia de l’actual mandat. “Continuarem fent una política fiscal moderada, seriosa i responsable, donant facilitats a les famílies, a les empreses, als qui creen llocs de treball o que fomenten habitatges socials i als que protegeixen el medi ambient”, ha assenyalat.

En aquest sentit, Mariluz Caballero ha anunciat les següents mesures: la revisió a la baixa de l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) per afavorir les empreses i captar-ne de noves, la bonificació del 100% de la llicència d’activitat per incentivar el comerç local i empreses noves i la bonificació de l’impost de construccions per a reformes en negocis. També ha detallat les bonificacions en la taxa de la brossa als ciutadans que més reciclin i l’1% de l’IBI als qui domiciliïn els seus rebuts a través d’una entitat bancària.

Caballero ha assenyalat que “són mesures factibles i realistes, que donen continuïtat la planificació executada i al rigor de l’actual govern municipal”. De fet, ha subratllat que, en l’anterior mandat, l’Ajuntament va aprovar un ambiciós paquet de mesures fiscals, com la bonificació del 95% de l’IAE, de l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) i de l’Impost de Béns Immobles (IBI) per atraure inversions, generar llocs de treball i fomentar la construcció d’habitatge social. “Aleshores, ja va ser una reforma fiscal ambiciosa i amb visió de futur”, ha detallat la membre de la candidatura.

Així mateix, ha recordat que “l’actual consistori també va introduir, per primera vegada, el concepte de progressivitat fiscal i va tenir en compte la renda de les famílies en les taxes de les escoles bressol, la recollida de residus, de l’aigua i dels serveis funeraris”. A més, va aplicar bonificacions d’impostos per al foment de l’habitatge assequible, energies verdes i vehicles de zero emissions.

Pallarès, al seu torn, ha insistit a dir: “Sabem on som i on anem, la gestió ens avala. Partim d’una política fiscal moderada, seriosa i responsable”, en velada referència a les propostes socialistes en matèria fiscal. Tot i no dir-ho públicament, Junts considera que les propostes del PSC no són realistes ni viables.

J. Garcia