.

.

TOTS 21

Un veí s’acosta a l’alcalde per increpar-lo mentre aquest llegia el manifest. Foto: Tarragona21

Altafulla ha viscut moments de tensió en la concentració convocada aqust matí per protestar contra la razzia policial que va provocar més de 800 ferits ahir a Catalunya.

L’alcalde, Fèlix Alonso, ha llegit el manifest del col·letiu convocant, la Taula per la Democràcia, i en acabar, alguns veïns l’han increpat. Un d’ells s’ha dirigit a ell afirmant que no hauria s’estar present en la concentració perquè no va obrir els col·legis electorals municipals, i s’han sentit alguns crits contra ell.

Al mateix temps, el líder de la formació independentista EINA, Jordi Molinera, a l’oposició municipal, ha volgut llegir un manifest signat conjuntament per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i ha maldat perquè l’alcalde no l’hagi llegit.

Junt a Molinera es trobava el tinent d’alcalde i membre de l’equip de govern Pere Gomés (PEDeCAT), que governa amb Alonso.

Jordi Molinera, de l’oposició (EINA), llegeix un manfiest junt a Pere Gomès, de l’equip de govern (PDeCAT). Foto: Tarragona21

Acabada la intervenció, Molinera ha penjat una pancarta a favo de la República catalana al balcó de l’Ajuntament.

La tensió és evident a Altafulla des de fa un temps. Alonso, que forma part d’En Comú Podem (EUiA), considera una mobilització la jornada de l’1 d’octubre i no un referèndum, i no va obrir els recintes municipals “per no posar en risc els treballadors municipals”, ha subratllat a la premsa. A Altafulla es va poder votar igualment en tres ecints de la Generalitat, un d’ells un CAP.

Alonso no es va desplaçar ahir als col·legis, com alguns veïns li demanen, “però ho hagués fet si hagués vingut la policia, per defensar els meus ciutadans”, ha destacat.

Desproporcionada actuació policial

Davant les imatges que oferia la televisio de l’actuació policial, l’alcade va “tenir dubtes” de si anar a votar o no, però “va predominar el cap perquè no tenia clar què farien amb el meu vot”, davant la manca de garanties del referèndum.

Alonso ha mostrat la seva preocupació per l’actuació “desproporcionada” de la Policia i de la Guàrdia Civil en una jornada “que havia de ser festiva i on molta gent volia votar”. Alonso veu el futur negatiu: “No puc ser optimista”, ha dit. “Ha passat un Maidan a la catalana (en referència a les concentracions de Kiev de fa uns anys), que pot conduir a diferents situacions, començant per la declaració unilateral d’independència”.

L’alcalde d’Altafulla aposta perquè els dos governs s’asseguin a parlar, però veu que no podrà ser possible amb Rajoy i Puigdemont al capdavant després del que va passar ahir. “Demanem un referèndum pactat, única possibilitat de sortir-ne d’una forma natural”, demanen els Comuns. I vaticina que Rajoy imposarà la màquina de l’Estat “amb la lògica dela violència, i la justícia actuarà. Va ser un error que Rajoy i la Fiscalia posessin en marxa la maquinària de la justícia; em temo que durant anys estarem demanant un indult”.

J. Garcia