.

.

TOTS 21


Imatge d'una de les torres de Telefónica

Imatge d’una de les torres de Telefónica

Telefónica tanca el 2018 amb una inversió de 12,8 milions d’euros en infraestructures que milloren la connectivitat a la província de Tarragona. La companyia ha destinat 4,1 milions d’euros en modernitzar la xarxa mòbil que dóna cobertura 4G i ha desplegat fibra òptica en municipis per un valor de 8,7 milions.

La cinquantena de poblacions on s’ha ampliat la cobertura mòbil estan repartides per les deu comarques de la província tarragonina. Pel que fa a la implantació de fibra òptica, durant el 2018 vuit municipis han estrenat internet d’alta velocitat i se sumen a una llista total de 34 poblacions –145.000 llars i negocis– de Tarragona que ja gaudeixen d’aquesta connexió.

Millor xarxa mòbil a 51 municipis

Telefónica ha dut a terme actuacions de renovació de la xarxa mòbil 4G a 51 municipis repartits per les deu comarques de Tarragona. Nou poblacions del Tarragonès: El Catllar, Creixell, Perafort, La Pobla de Montornès, Roda de Berà, Salou, La Secuita, Tarragona i Vespella de Gaià; vuit del Baix Camp: L’Aleixar, Botarell, Mont-Roig del Camp, Pratdip, Reus, Riudoms, La Selva del Camp i Tivissa; set de la Conca de Barberà: Savallà del Comtat, Barberà de la Conca, L’Espluga de Francolí, Montblanc, Les Piles, Prades, i Vimbodí i Poblet; sis al Baix Penedès: l’Arboç, Bellvei, Calafell, Masllorenç, El Montmell i El Vendrell; cinc al Priorat: La Bisbal de Falset, Cornudella de Montsant, El Molar, Porrera i Ulldemolins; quatre del Baix Ebre: Alfara de Carles, El Perelló, Roquetes i Tortosa; també quatre de la Ribera d’Ebre: Ascó, Flix, Garcia i Rasquera; tres de l’Alt Camp: Alcover, Nulles i Valls; també tres del Montsià: Amposta, Freginals i Sant Jaume d’Enveja; i finalment dos de la Terra Alta: Bot i La Fatarella.

A més a més d’aquestes poblacions, la companyia també millora la infraestructura de cobertura mòbil en dos municipis tarragonins: La Bisbal de Falset (Priorat) i Figuerola del Camp (Alt Camp).

8 poblacions estrenen fibra òptica

Telefónica ha completat el seu pla de desplegament de fibra òptica del 2018 instal·lant aquesta tecnologia a sis municipis de la província de Tarragona: Benissanet, Mont-Roig del Camp, Els Pallaresos, Perafort, Puigpelat, La Riera de Gaia, Santa Oliva, i Vandellòs i L’Hospitalet de L’Infant.

Actualment, la companyia dóna cobertura amb la seva fibra òptica a un total de 34 poblacions de la demarcació, inclosa la ciutat de Tarragona. Aquesta xifra suposa connexió a internet d’alta velocitat a un total de 145.000 llars i negocis, el 39,1% de tota Tarragona.

El desplegament d’aquesta tecnologia d’última generació, per una banda, dota les llars de la màxima prestació en els seus serveis de connectivitat davant de l’elevada demanda de tràfic de dades i, per una altra banda, suposa un increment de la competitivitat i un valor afegit a les empreses, ja que disposen d’un servei rellevant i imprescindible per al desenvolupament de les seves activitats.

Catalunya, ben connectada

La xifra d’inversió de Telefónica a Catalunya del passat any ascendeix als 110,4 milions d’euros en infraestructures: 85 en xarxa mòbil i 25,4 en fibra òptica. La companyia ha millorat la cobertura mòbil en un total de 266 municipis i ha desplegat internet d’alta velocitat en 32 poblacions. Actualment, un 72%, 3.320.000 llars i professionals de 290 localitats catalanes, disposen de fibra òptica de Telefónica.