.

Foto de família dels guardonats. Foto: Salou.cat

Salou ha estat avui l’escenari del lliurament dels segons Premis de Comunicació, que organitzen els mitjans Larepublicacheca.com i +Actual. El Teatre Auditori de Salou ha viscut una nova festa dels periodistes del Camp de Tarragona amb l’atorgament de nou guardons, més el reconeixement a la trajèctoria per a tres més. Tarragona21.cat ha estat guardonat amb una menció pels seus cinc anys de labor continuada, que s’acompliran el mes de juliol. També han rebut el mateix guardó NoticiesTgn i TAC12. L’organització no s’ha oblidat del periodista Rafa González, que va morir l’any passat. Ha recollit el guardó el seu inseparable company Jordi Siré.

El director de Tarragona21, recollint el guardó

La gala ha estat conduïda per la periodista tarragonina Laura Casas, i ha comptat amb diferents espectacles i sorpreses, des de la presència durant tota la gala d’una parella de còmics, a les actuacions de l’il·lusionista Mag López, els ballarins David i Lucía -sotscampions d’Espanya en balls de saló-, el sorteig de regals, l’actuació de la coral de l’Escola Municipal de Música de Salou i el flamenc de la companyia de Mónica Novillo.

Tomàs Molina, Premi Nacional de Comunicació

El popular meteoròleg de TV3 Tomàs Molina ha rebut el Premi Nacional i s’ha convertit en la gran atracció de la cerimònia.

El promotor de la gala, el periodista Ricard Checa, ha subratllat que aquesta estava dedicada als nens malalts de càncer, a través de la donació de la recaptació a l’entitat AFANOC, que vetlla per ells. Checa ha volgut recordar-los i també ha tingut paraules per qüestionar la política laboral dels mitjans de comunicació, recordant que més de 300 periodistes de la demarcació han estat acomiadats durant la crisi actual, al temps que ha fet una crida en favor de la independència periodística.

El promotor dels premis, Ricard Checa, durant la seva intervenció

L’alcalde de Salou, Pere Granados, amfitrió de l’acte, ha volgut subratllar el paper necessari de la premsa en el món actual.

La gala de lliurament ha estat plantejada per provocar la sorpresa dels guanyadors. En una pantalla gegant apareixien els tres finalistes de cada modalitat i finalment es llegia el nom del guanyador. Entre els guardonats destaca el de trajectòria professional, atorgat a Dídac Bertrán, veterà cap de premsa de l’Arquebisbat de Tarragona, i el d’imatge per a un altre veterà, el fotoperioldista Pere Ferré, de Diari de Tarragona. Especial aclamació ha provocat el guardó a la Resistència, atorgat a Ràdio l’Hospitalet de l’Infant, una emissora municipal que continua activa amb gairebé 30 anys de vida.

Els guardonats han estat aquests:

Mencions especials: Tarragona21.cat, NoticiesTgn i TAC12.

Menció honorífica: Rafa González.

Millor imatge: Pere Ferré.

Premsa Local: La Vila.

Emprenedoria: Surtdecasa.cat.

Investigació: Ariadna Costa.

2.0: Circ de la Cultura.

Històries de Vida: Diari Més.

Resistència: Ràdio l’Hospitalet de l’Infant.

Trajectòria professional: Dídac Bertran.

El premi Nacional se l’ha endut el popular meteoròleg Tomàs Molina.