TOTS 21

Set càmpings de Tarragona guardonats com els millors d’Europa

Imatge del Playa Montroig Camping Resort, un dels premiats. Foto: Cedida

En total set dels establiments que pertanyen a l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, Càmpings Tarragona -Unique Camping Destination-, han estat reconeguts com els millors càmpings de tot Europa per dues associacions referents al sector, l’ANWB dels Països Baixos i l’ADAC d’Alemanya. Cal destacar que cinc d’aquests càmpings han aconseguit els reconeixements de les dues associacions. Així, enguany, els premis atorgats per l’associació automobilística de referència als Països Baixos, l’ANWB, que compta amb més de 4,5 milions d’usuaris han estat per: Alannia Els Prats Camping & Resort (Mont-roig del Camp), Playa Montroig Camping & Resort (Mont-roig del Camp), Càmping La Torre del Sol (Mont-roig del Camp), Càmping & Resort Sangulí (Salou), Càmping Tamarit Beach Resort (Tamarit) i Càmping Stel (Roda de Berà).

Alhora, sis càmpings també han estat premiats amb el Superplätze 2021, una de les majors distincions del sector campista. Aquest guardó l’atorga la prestigiosa guia alemanya Allgemeiner Deutscher Automobil-Club e.V. (ADAC), l’associació automobilística de referència a Alemanya i la més gran d’Europa amb més de 20 milions de membres. Els càmpings de la província de Tarragona reconeguts amb el Superplätze 2021 han estat: Alannia Els Prats Camping & Resort (Mont-roig del Camp), Playa Montroig Camping & Resort (Mont-roig del Camp), Càmping La Torre del Sol (Mont-roig del Camp), Càmping El Templo del Sol (L’Hospitalet de l’Infant), Càmping & Resort Sangulí (Salou) i Càmping Tamarit Beach Resort (Tamarit).

Joan Antón, president de l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, s’ha mostrat molt satisfet per aquests reconeixements rebuts. A més, ha afegit que «sense cap dubte el 2020 ha estat el pitjor any pel sector campista en la nostra història, però aquests premis ens confirmen que els campistes europeus segueixen confiant en la nostra destinació i, tan aviat com la pandèmia els deixi, tornaran a visitar-nos».

Per concloure, Anton ha afirmat que «segur que aquest any 2021 tampoc serà fàcil, però continuar tenint diversos càmpings guardonats, any rere any, com els millors d’Europa ens posiciona com una destinació líder, a més, farem promoció i tot el que estigui a les nostres mans per tal que puguem tenir la millor temporada que sigui possible».

Sobre l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre

L’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, Càmpings Tarragona, forma part de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT) i representa 57 càmpings presents a tot el territori de la província.

Tarragona té una llarga i diversificada tradició campista a tota la zona; des dels càmpings de costa que s’estenen per tot el litoral tarragoní -Creixell, Torredembarra, Salou, Cambrils, Mont-roig, Terres de l’Ebre, etc.- fins als càmpings ubicats en entorns naturals de l’interior. http://www.campingstarragona.com

Redacció

 

El Centre de dia per a gent gran Marinada de Roda de Berà tanca fins que no arribi la vacuna

L’equip del centre de Roda oferirà servei a domicili mentre duri el tancament i exigeix a Salut el mateix tracte que les residències. Foto: Cedida

El Centre de dia per a gent gran Marinada de Roda de Berà ha decidit fer un “tancament provisional” a l’espera d’una millora de la situació i “amb urgència” d’una data de vacunació per la covid-19 per als 20 usuaris dels centre i dels seus professionals. Encara que fins ara el centre no ha registrat cap cas positiu, la direcció ha pres aquesta decisió ja que “hi ha un risc molt elevat de crear un brot amb greus conseqüències, ja que els usuaris comparteixen espais d’ús amb altres persones d’alt risc, que entren i surten diàriament i poden crear un alt risc de contagis al nucli familiar”, assenyala Jerusalem Torra, gerent de Marinada.

Servei a Domicili

Mentre les instal·lacions estiguin tancades, l’equip del centre oferirà un Servei a Domicili, on es prioritzarà el treball de la part física, psíquica i emocional dels usuaris per evitar un deteriorament cognitiu que derivi en demències prematures i acceleri les actuals. Per això s’han organitzat tallers de memòria, manualitats i activitats físiques. Amb comunicació telemàtica amb els diferents domicilis per no perdre la interrelació amb els companys del Centre.

El desplegament i l’actuació s’ha fet “en temps rècord” i ha estat consensuada amb altres organismes, “en benefici i prioritzant el benestar de la nostra gent gran”. En aquest sentit, des del centre agraeixen als Serveis Territorials de Tarragona d’Afers Socials i Família, les regidories de Benestar i Gent Gran de Roda i dels municipis on resideixen els usuaris, els tècnics, treballadores socials, entitats i patronals que han fet possible complementar serveis i actuacions que assoleixen les necessitats de la gent gran del municipi.

Ni vacunació ni informació

Segons la direcció del centre, des que el 27 de desembre es va iniciar la vacunació a tota Europa en la que es prioritzava en una primera fase els centres residencials, usuaris i personal, “tota la informació que ens arriba en metodologia i informació respecte a la vacunació dels nostres és escassa i amb milers de preguntes sense resposta sobre quin serà el mètode, com i quan”, afirma Torra. En concret, no reben informació precisa d’aspectes com les properes fases, si la vacunació es farà al CAP, al centre o als domicilis, etc… Aquesta situació d’incertesa “ens crea una angoixa afegida i, degut a la situació actual i al no poder assegurar la contenció d’un temut brot, hem hagut de tancar el servei per prioritzar la salut i la vida de les persones grans”, afegeix la gerent.

Jerusalem Torra s’adreça al Departament de Salut de la Generalitat tot afirmant que “la nostra gent gran i el nostre col·lectiu pensem que han de tenir els mateixos drets que la resta”, “ formant part de la Sanitat universal ” i considera que “això suposa una vulneració dels seus drets en tota regla”. Tot plegat provoca “aquesta suma de despropòsits que envolten la vacunació provoquen un sentiment d’impotència, tristor i indignació”, ha reblat.

Per aquestes raons, el Centre de Dia per a gent gran Marinada assegura que no obrirà les seves portes “fins que no ens assegurin tres punts: Salut, Drets i Vida. I això serà amb l’arribada de la vacuna”.

Redacció

 

Roda de Berà recapta 1.760 euros per a la Marató de TV3

Imatge d’una de les activitats. Foto: Ajuntament

Un any més, els rodencs i les rodenques van mostrar la seva solidaritat amb la cita anual convocada per la Marató de TV3, aquest any dedicada a la investigació de la COVID-19. Les activitats, organitzades per l’Ajuntament i amb la col·laboració d’associacions locals, van començar el diumenge 13 de desembre i van culminar ahir, dia 20. En un any tan difícil i diferent com l’actual, aconseguir recaptar 1.760€ és una gran notícia.

La gimcana de Nadal de l’associació Roda Jove va aconseguir 180,90€; la Biblioteca Municipal, amb la venda de llibres solidària i els dos contacontes infantils programats, va fer una aportació de 75,21€; amb la caminada solidària es van recaptar 13€; el torneig de pàdel solidari va aconseguir 450€ per a la Marató; i el circuit de cotxes teledirigits de l’associació Rockcat RC Team va recaptar 95€.

Diumenge al matí, la paradeta organtizada per la regidoria de Sanitat va aconseguir un total de 374,58€ amb la venda de postals de Nadal elaborades pels alumnes de les escoles Salvador Espriu i El Cucurull i de l’Institut Roda de Berà. Al seu costat, l’Esplai de Ca l’Oliverar de Les Monges Associació Cultural, va muntar una paradeta de venda de manualitats amb la qual va recaptar 180,32€; i amb la seva activitat de tir amb arc, l’associació Toxophílica de Catalunya va fer una aportació de 72,14€.

Per la seva banda, el Grup Sardanista de Roda de Berà va fer una donació de 250€; i amb les guardioles distribuïdes a diferents establiments comercials i edificis municipals, es van recollir 68,85€. 

Redacció

 

Troben una persona morta a Roda de Berà que encaixa amb el desaparegut diumenge passat

Imatge del dispositiu de recerca dut a terme per trobar a Federico Andrés. Foto: Ajuntament

Uns senderistes de Roda de Berà ha localitzat aquest dissabte una persona morta en una zona boscosa del municipi, segons han assenyalat a Tots21 els Mossos d’Esquadra. Si bé no hi ha confirmació oficial per part de cap organisme, la roba del cadàver i l’estimació de l’edat semblen coincidir amb la de la persona desapareguda al terme municipal des del passat diumenge 29 de novembre, Federico Andrés, de 32 anys. Les evidències fan pensar en un suïcidi.

De fet, un comunicat de premsa fet públic aquest migdia pel consistori indicava els detalls de la triste troballa. Si bé tampoc garantia que el cos correspongués al de Federico, ho donava per fet implícitament.perquè la descripció proporcionada pels senderistes coincidia amb la d’aquest veí. La nota recordava que els seus familiars van denunciar la desaparició dilluns al matí i que durant 60 hores «més d’una cinquantena d’efectius de la Policia Local, Mossos d’Esquadra, Bombers, Creu Roja i Protecció Civil de Roda de  Berà i de Creixell el van buscar sense trobar cap pista sobre el seu possible parador. Des de l’Ajuntament -continuava el comunicat- volem expressar el nostre més sentit condol i fer-li arribar a la seva família i amics el nostre recolzament en aquests moments».

Redacció

 

Busquen un home de 32 anys a Roda de Berà desaparegut diumenge

Imatge de Federico Andrés i del dispositiu de recerca. Fotos: Ajuntament

L’ajuntament de Roda de Berà ha informat aquest matí de l’operació de recerca d’un desaparegut des de diumenge a la tarda a la localitat. La família de Federico Andrés, de 32 anys, va denunciar la seva desaparició dilluns al mati i des de llavors més de 40 efectius entre Policia Local, Mossos, Bombers i Emergències de la Generalitat l’estan buscant.

Les tasques de recerca s’han reprès aquest dimarts amb la incorporació de dos mitjans aeris i de gossos sobre el terreny. Federico portava un xandall de color blau clar quan va desaparèixer.

Si algú l’ha vist o podeu tenir informació sobre el seu parador, truqueu al 977657700.

Redacció

 

Torna el ‘propera parada…’ del TRAC JOVE amb formació en línia

Les regidories de Joventut dels ajuntaments de la zona TRAC (Torredembarra, Roda de Berà, Altafulla, Creixell i la Riera de Gaià) i el Servei Comarcal de Joventut s’adapten a la nova realitat motivada per la Covid-19 i ofereixen per dues formacions en línia per a joves de la zona que s’iniciaran el 7 de desembre:

1.- Taller musical «Musical Project» de Viu Lleure: Adreçat a joves de 12 a 25 anys. 100% subvencionat pel Consell Comarcal del Tarragonès. Impartit per Daniel Arrébola.

2.- Taller d’iniciació al lettering: adreçat a joves de 12 a 25 anys i 100% subvencionat. Impartit per Sandra Ballester tècnica de Joventut d’Altafulla.

Les formacions es duran a terme a través de Telegram i els participants disposaran de vídeos per a poder consultar al canal de difusió, un grup de conversa on plantejar dubtes i també es farà webinar per als grups que ho demanin.

Des del TRAC JOVE s’està treballant per tancar un nou calendari d’activitats i formacions per al proper 2021 adaptades metodològicament a la nova normalitat i mirant de donar resposta a les necessitats que aquesta ha generat.

Aquestes accions estan incloses en el projecte de dinamització compartit «Propera Parada…» i compten amb el suport de la Direcció General de Joventut i de la Diputació de Tarragona.

Les inscripcions ja estan obertes fins a l’1 de desembre i es pot demanar informació als Punts d’Informació juvenil o Punts Joves de referència a:

•    Torredembarra: pij@torredembarra.cat     616021115
•    Roda de Berà: pij@rodadebera.cat        977657972 / 607273984
•    La Riera de Gaià: mancomunatjove@gmail.com      977244500
•    Altafulla: pijaltafulla@gmail.com    608141495
•    Creixell: puntjovecreixell@gmail.com       977803400

Redacció

 

La pandèmia dispara l’empadronament de barcelonins a Roda, Creixell i La Pobla de Montornès i la venda de xalets

Una vista de La Pobla de Montornès. Foto: Ajuntament

La pandèmia i les seves servituds està provocant moviments de població en les localitats del Tarragonès més properes a Barcelona. Tradicionalment, la zona de costa del Baix Gaià ha tingut una àmplia relació de mobilitat per feina i oci amb l’àrea metropolitana de Barcelona.

Doncs bé, el coronavirus està causant, dades en mà, increments ‘molt notables’ de població que s’empadrona concretament als municipis de Creixell, Roda de Berà i La Pobla de Montornès. I de rebot, apareix un fenomen nou: la venda massiva d’apartaments, xalets i adosats com a primeres residències. A Torredembarra, hi ha hagut 484 empadronats entre maig i l’agost, 126 més que en el mateix període l’any passat, informa l’Ajuntament. A Altafulla, en canvi, l’increment és gairebé el matex que el de 2019.

L’expressió de creixement ‘molt notable’ és de l’alcalde de Creixell, Jordi Llopart, que és el municipi que més ha increment el seu empadronament, de manera total i percentual, des que el passat 13 de març començava un confinament domèstic de dos mesos i quan a l’agost es reproduïa el virus de manera més accelerada del previst pels experts.

Entre primers d’any i el mes d’octubre, Creixell ha viscut un creixement de nous empadronats de prop de 500 persones, exactament, 490, i ha passat de 3.518 empadronats a 4.008, un 12,23% més, superant una barrera que l’acosta als desitjats 5.000 habitants empadronats, que donen dret a moltes més ajudes i subvencions que les actuals.

L’alcald de Creixell, Jordi Llopart, a l’esquerra, en una imatge d’arxiu. Foto: Tarragona21

La picaresca

L’alcalde de Creixell matisa que aquestes dades caldrà després depurar-les amb les baixes del padró quan es facin oficials per observar el total de l’incement poblacional, que en tot cas és indiscutible i ve marcat per la pandèmia. ‘Pràcticament des del mes de març ho notem’, subratlla a Tarragona21. L’Ajuntament constata que gent de Barcelona, Sabadell, Terrasssa o L’Hospitalet de Llobregat decideixen empadronar-se a Creixell perquè tenen una segona residència o vénen de lloguer i ‘pot haver un tant per cent que teletreballi’. ‘Entenc que vinguin a Creixell perquè aquí es viu molt més bé, la qualitat de vida no té res a veure amb la dels llocs de procedència, tenen espai, poden sortir a passejar i no pateixen aglomeracions’.

Ara bé, també existeix la picaresca d’aquells que ‘trobant-se empadronats a Barcelona, empadronen la seva dona a Creixell i sempre podran dir que retornen a casa, o aquells que es fan un volant d’empadronament a Creixell, però al DNI encara figuren empadronats a Barcelona, així es poden desplaçar’ superant els confinaments.

Evolució del padró d’habitants de Roda de Berà des de l’inici de la crisi immobiliària. Font: Ajuntament

A Roda de Berà, les xifres marquen un increment de 373 habitants entre el mes de gener d’enguany i el 2 d’octubre passat, és a dir, de 7.005 a 7.378 empadronats. Si ens fixem entre el 13 de març, dia del confinament, i el 7 d’octubre, darrera dada, el creixement és de 340 habitants, és a dir, gairebé un 5% més. Cal matisar-ho: des del 13 de març fins al 7 d’octubre es van empadronar un total de 437 persones, i el creixement poblacional absolut va ser de +340 persones, tenint en compte les baixes del padró i les defuncions. Crida encara més l’atenció a Roda si fem la comparativa des de l’inici de la crisi immobiliària de 2008: més de mil empadronats des d’aleshores, tenint en compte que durant els anys més durs de la crisi, el padró gairebé no es va moure.

‘Uns s’empadronen perquè així regularitzen la seva situació, creiem que al votant del 10%, i altres ho fan per la pandèmia’ afirma el seu alcalde, Pere Virgili. ‘Habitualment, quan acaba la Festa Major d’estiu, notem un descens de la població resident, menys enguany, que ha aguantat fins a la diada de l’Onze de Setembre. Ens ha vingut tota la segona residència disponible, i ho notem amb el consum d’aigua i la generació de brossa’.

L’alcalde de La Pobla de Montornès, Francesc Larios. Foto: Cedida

A La Pobla de Montornès, l’increment de l’empadronament ha estat del 3,8%, passant de 3.001 habitants el mes de març a 3.115 a finals de setembre passat. ‘És un creixement molt significatiu per al poble’, relata el seu alcalde, Francesc Larios. Si es confirma que superen els 3.000 empadronats, un cop restades les baixes, ‘perdrem subvencions que ens donen per no arribar a aquesta xifra’. La llei castiga especialment les poblacions que es troben entremig dels 3.000 i els 5.000 habitants, ja que en ambdós extrems hi ha importants subvencions a rebre.

Larios dóna tres raons per explicar l’increment del padró: ‘Es tracta de gent de la zona de Barcelona que ha comprat un habitatge a La Pobla, gent que té aquí la seva segona residència i aquells que s’empadronen a La Pobla quan han acabat d’inscriure la canalla al col.legi de Barcelona’, és a dir, una certa picaresca també s’hi dóna, de manera que si es decreta un nou confinament domiciliari podran venir a La Pobla.

Beneficia a Creixell, a Roda de Berà i a La Pobla de Montornès que s’hi empadroni més gent? Les respostes són relatives i s’apunta una conclusió genèrica: ‘Beneficia més a les empreses, als comerços, a l’efecte que pugui tenir en l’ampliació d’escoles’, afirmen els alcaldes consultats, i no tant a l’Ajuntament quan a major fiscalitat, que haurà de fer front a la retirada de més residus, com la brossa, o haurà d’ampliar el senyal de wifi, com volen fer Roda de Berà i Creixell per cobrir zones encara fosques i que la població afectada, alguns dels quals teletreballen, els demana. A Roda hi ha també servei wifi a partir d’antenes: ‘Un càmping té 50 antenes de wifi per oferir el servei’, cita l’alcalde.

L’alcalde de La Pobla destaca un efecte negatiu: ‘Com a regidor d’Hisenda que sóc, observo que perdrem ajudes si superem els 3.000 habitants’. Larios també subratlla que els empadronats ho són de les urbanitzacions del terme, no del nucli, ‘i aquesta gent sol usar el cotxe i anar a fer les compres a Torredembarra i no al poble’. La venda d’immobles s’ha multiplicat a les urbanitzacions Poblamar, Castell de Montornès i Flor de l’Ametller. Aquí sí es beneficien les empreses promotores i de retruc s’evita que hi hagi més ocupacions d’habitatges buits, un problema que també es dóna a La Pobla.

Es dispara la venda d’apartaments de primera residència

A La Pobla de Montornès s’ha disparat la venda d’immobles a les urbanitzacions: ‘Hem venut tot el que teníem en dos mesos, no ens ho esperàvem’, afirma la gerent d’Immomontornès, Mari Carmen, que treballa en les urbanitzacions del terme i també a la de Clarà, a Torredembarra. ‘És un efecte directe de la pandèmia. Fins aleshores es venia poc, i ara ho hem tret tot el que tenia millor preu, fins a 200.000 euros. I el que és més car s’acabarà venent, més a poc a poc, perquè hi ha un fenomen nou: es tracta de primeres residències. La gent es ven la casa i ve a viure aquí’.

Famílies de Barcelona, Sabadell, Terrassa, Santa Coloma de Gramenet, i en menor mesura, de Lleida i Tarragona, ‘a qui els seus pares els han comprat l’adossat’ a La Pobla de Montornès o a Torredembarra i que ‘o bé teletreballen o no els fa res deixar el cotxe estacionat a l’estació de Torredembarra i anar a treballar a Barcelona en tren’.

A Torredembarra, respecte a les noves altes, el 60% vénen de Barcelona, el 20 % de Tarragona, el 10% de la resta de províncies de l’Estat espanyol. I el 10% restants provenen de diversos països, encara que majoritàriament són de Colòmbia i Marroc. La major part de les altes provinents de Barcelona dels mesos de juny a agost ‘són a segones residències per si es tornava a produir un confinament’, informa el consistori.

Pere Virgili: ‘Farem una campanya per promoure el teletreball a Roda de Berà’. Foto: Tarragona21

El teletreball

Apareix el teletreball. ‘Volem facilitar-lo, és fonamental, i no només per fer front al confinament, sinó pels canvis que hi haurà en el treball, evitant desplaçaments, reduint la contaminació i els accidents de trànsit, i fins i tot rebaixant els nervis’, afirma l’alcalde de Creixell.

A Roda de Berà, el seu alcalde anuncia una propera campanya: ‘Volem promocionar Roda de Berà com a localitat on es pot teletreballar. Busquem el perfil d’un o una professional liberal, amb una franja d’edat jove, amb canalla, i que puguin tenir necessitats com formar part d’un club esportiu, usar la piscina o els restaurants. Això ens ajudarà a desestacionalitzar la temporada turística’. Justament, les dades indiquen que la mitjana d’edat de la població s’està rejovenint a Roda de Berà: gairebé vuit anys més jove en els últims 12 anys.

Jaume Garcia

 

Controls policials a la Costa Daurada per evitar l’arribada dels barcelonins

Pla general del control policial de desplaçaments entre Torredembarra i Altafulla, aquest 30 d’octubre. Foto: Eloi Tost

Les policies locals dels municipis de la Costa Daurada, juntament amb els Mossos d’Esquadra, han començat a efectuar controls de trànsit per vigilar la possible arribada de propietaris de segones residències durant el cap de setmana. En alguns casos els cossos municipals treballen conjuntament amb els Mossos; mentre que en el cas del Baix Gaià, els agents de Torredembarra, Altafulla, Roda de Berà i Creixell han creat una taula de coordinació operativa. En els controls s’asseguren que les persones que canvien de municipi ho facin justificadament i els demanen que acreditin el motiu del desplaçament.

Al límit entre Altafulla i Torredembarra, agents dels dos cossos locals han fet un primer control conjunt cap al migdia. «És sobretot per controlar els desplaçaments de municipi a municipi», ha explicat a l’ACN un dels agents de la policia municipal torrenca. L’operatiu ha estat de caràcter informatiu, tenint en compte que eren les primeres hores de la mesura. «Més endavant, si la gent no fas cas ja prendrem les mesures corresponents», ha especificat el policia. De fet, calculen que cap a la tarda es poden trobar persones que van a les segones residències. De moment, en el primer control tothom complia els requisits de mobilitat. En operatius similars que van fer durant la setmana santa ja es van trobar amb aquestes situacions.

A Salou, s’ha establert un operatiu conjunt entre la policia local i els Mossos d’Esquadra. Els primers s’encarreguen de controlar els carrers de l’interior del municipi, mentre que els Mossos vigilen més els accessos al municipi des de les carreteres principals. Segons han apuntat fonts del consistori salouenc, el dispositiu serà molt similar al que ja es va establir fa uns dies pel toc de queda nocturn, però ampliat a més hores del dia per fer tasques de control de mobilitat. La situació és similar a Cambrils, on a més també inclouen vigilància pel compliment de les mesures covid.

Mar Rovira – Eloi Tost – ACN / Redacció

Mossos i policies locals del Baix Gaià es coordinen per optimitzar recursos

L’operatiu comença avui i es mantindrà fins a nova ordre.

Des d’avui mateix, i fins a nova ordre, s’ha establert una taula de coordinació operativa entre els Mossos d’Esquadra i les policies locals del Baix Gaià (Torredembarra, Altafulla, Creixell i Roda de Berà) per treballar conjuntament en l’aplicació de mesures anticovid, que aquest divendres incorporen la limitació de trànsit entre municipis. La intenció és optimitzar recursos entre unes plantilles que han de continuar efectuant els seus serveis habituals. La primera de les mesures es viurà amb un control conjunt entre les policies de Torredembarra i Altafulla a les 13.00 hores d’avui per control·lar els accessos comuns a la rotonda del Pontet. 

L’operatiu, que té com antecedents els dispositius conjunts organitzats amb motiu de les campanyes del Servei Català de Trànsit, combinarà els controls estàtiques habituals amb actuacions conjuntes, tal com es va decidir ahir en la reunió mantinguda entre els caps policials. Els Mossos tindran entre les seves responsabilitats els accessos per l’autopista cap als diferents termes.

Redacció

 

Ingressa a presó un home especialitzat en furts i robatoris en establiments comercials al Camp de Tarragona

Els Mossos ja van arrestar un dels venedors a principi de mes pel mateix motiu

Els Mossos ja van arrestar un dels venedors a principi de mes pel mateix motiu

Agents dels Mossos d’Esquadra del Grup de Delinqüència Urbana de Tarragona van detenir el passat 15 d’octubre, a Roda de Berà, un home de 20 anys, de nacionalitat espanyola i veí del municipi, com a presumpte autor de dotze delictes. Concretament, pertinença a grup criminal, dos delictes de furt d’ús de vehicle, quatre furts, una estafa, un robatori amb violència, contra la salut pública i dos robatoris amb força.

La investigació es va iniciar el passat 15 de setembre quan els Mossos d’Esquadra van tenir coneixement que s’havien produït furts en dos establiments comercials del Barcelonès i Tarragonès on els autors s’havien desplaçat amb un vehicle sostret el 13 de setembre a Calafell. En aquests robatoris l’import sostret superava els 2.000 euros.

El seu modus operandi consistia en carregar el carret de la compra amb el màxim de productes de valor i sortir per la porta d’emergència. Una vegada fora, un dels membres esperava dins d’un vehicle sostret per fugir amb la mercaderia. L’objectiu del grup era robar en establiments comercials de gran afluència per dificultar la identificació dels integrants per part dels vigilants de seguretat.

El mateix 15 de setembre van cometre un altre furt, per valor d’uns 1.000 euros, en un altre establiment de Tarragona i una estafa en una gasolinera de Valls on va fer benzina sense abonar l’import. Al dia següent, van cometre dos furts més en dues botigues de Roda de Berà i Tarragona, en les quals va robar objectes per valor d’uns 3.500 euros.

El 26 de setembre van robar un vehicle que estava estacionat a Roda de Berà. L’1 d’octubre van cometre un robatori violent en un supermercat del mateix municipi. En aquesta ocasió, una integrant del grup va intentar sortir per la porta d’emergència amb un carret ple quan va ser sorpresa per una treballadora. En la fugida, va esgarrapar-li i retorçar-li el braç i li va provocar un esquinç. La lladre va aconseguir sortir i fugir amb l’arrestat el qual l’estava esperant fora amb un cotxe.

Amb tots els indicis incriminatoris i les proves recollides al llarg de la investigació, els Mossos d’Esquadra van detenir el 15 d’octubre el principal responsable dels diferents robatoris.

El mateix dia de la detenció es van realitzar dues entrades i perquisicions a Roda de Berà on es va localitzar una plantació amb 150 plantes de marihuana, motiu pel qual també se li va atribuir un delicte contra la salut pública.

En l’escorcoll també es van intervenir part dels objectes sostrets i d’altres provinents d’un robatori en un traster de Torredembarra i un domicili a Roda de Berà.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions relacionades amb el cas.

El detingut, amb nombrosos antecedents policials, va passar el 17 d’octubre a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia del Vendrell i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

Redacció

 

El Consell dinamitza la lectura a les biblioteques de la comarca amb el cicle de contes ‘Rodona i blava, contes sobre la Terra’

Imatge d’arxiu de l’Agus Farré deixant bocabadats als nens de Vilallonga. Foto: Consell Comarcal

Aquest dissabte 17 d’octubre, a les 11:30 hores, a la plaça de davant de la Biblioteca Municipal de Constantí, comença el cicle ‘Rodona i blava, contes sobre la Terra’, que es desenvoluparà aquesta tardor a les biblioteques del Tarragonès.

Un dels programes que desenvolupa el Consell Comarcal del Tarragonès, des de fa anys, és el que apropa històries a través dels contes als nens i a les nenes de la comarca. Amb la col·laboració de la Fundació Privada Mútua Catalana podem donar continuïtat a aquesta activitat, amb un nou cicle ‘Tardor de contes a les Biblioteques i Punts de lectura del Tarragonès’ amb la participació dels municipis de Constantí, Els Pallaresos, Perafort, La Pobla de Montornès, Creixell, Vilallonga del Camp, Altafulla i Roda de Berà.

Aquest cicle ‘Rodona i blava, contes sobre la Terra’ es dedica a posar en valor el respecte a la natura, als animals, les plantes, l’aigua… en definitiva a estimar la Terra.

El cicle el duran a terme dos contacontes amb una àmplia experiència en explicar històries. La Muntsa Plana i l’Agus Farré tenen una llarga trajectòria al món de les biblioteques i l’ensenyament. Per tant, saben molt bé els continguts que poden agradar i enriquir als infants. Tots dos, des de la seva manera personal d’explicar contes, ens aproparan històries i emocions. La Muntsa amb ‘Quan la Mare Lluna va dir Prou!’ i l’Agus amb ‘Ogoshi -te-oh-me’.

L’activitat comptarà amb les mesures de seguretat per fer front a la Covid-19. Consulteu en cada municipi com tramitar les inscripcions prèvies.

Redacció

 

Roda se’n surt amb la Festa Major Petita de l’Ecce Homo

Els infants de Roda ajuden a mantenir vives les tradicions més arrelades. Fotos: Ajuntament

Durant el passat cap de setmana Roda va viure la seva Festa Major Petita de l’Ecce Homo. Tenint en compte les circumstàncies actuals, la regidoria de Cultura i Festes, encapçalada per Teresa Ferré, va confeccionar un programa reduït i adaptat a la situació, configurat per quatre actes culturals i tradicionals que s’han pogut celebrar amb totes les garanties de seguretat.

Joan Rovira va assegurar que viu cada concert com si fos l’últim i ho va demostrar amb tota la seva banda. Foto: Ajuntament

La festa es va iniciar dissabte amb el concert de Joan Rovira. Abans de les vuit de la tarda el pavelló municipal es va començar a omplir, tenint en compte l’aforament limitat de l’espai, per gaudir de l’espectacle que el cantautor camarlenc estava a punt d’oferir. Joan Rovira va assegurar que viu cada concert com si fos l’últim -tenint en compte les nombroses cancel·lacions d’última hora a les quals els músics s’enfronten per les mesures de la Covid-19-, i ho va demostrar amb tota la seva banda, oferint un concert ple d’energia i d’amor per la música. Entre tema i tema va interactuar amb el seu públic, que es va entregar des del minut ú i va cantar totes les cançons durant prop de l’hora i mitja que va durar el concert.

El matí de diumenge es va dedicar als més petits, gràcies als qui es pot mantenir la tradició del seguici de l’Ecce Homo a Roda de Berà. A 2/4 d’11 del matí es van concentrar els pagesets i pagesetes a la plaça de la Sardana, enguany sense la companyia de gegants, grallers ni diables. Hi van participar una desena de nens i nenes de diferents edats, un nombre bastant inferior a l’acostumat altres anys, degut a les circumstàncies. Des dels 15 mesos d’edat de l’infant més petit, l’Arón, seguit per l’Aleix, de 18, ambdós en braços dels seus pares, passant per la Sira, encapçalant el seguici, el Pau, el Pol o l’Abril, entre d’altres, tots ells agafats a una corda que marcava la distància que havien de deixar entre els uns i els altres.

El Pavelló va acollir l’actuació del malabarista internacional Paul Ponce, artista de sisena generació, al costat de la seva dona i els seus fills. Fotos: Ajuntament

El fort vent no va impedir que poguessin arribar a l’església, on mossèn Antonio Rodríguez va beneir els fruits de la terra. En finalitzar l’ofici, el Pavelló va acollir l’actuació del malabarista internacional Paul Ponce, artista de sisena generació, al costat de la seva dona, Lia, els seus fills Pablo Andrés, de 14 anys; Jose Víctor, de 12; i la seva filla, Lia María, d’11 anys. Els infants, i també els adults, assistents es van quedar bocabadats amb el que, sobretot els petits malabaristes, van demostrar que saben fer. Un espectacle amb el qual Paul Ponce i la seva família han donat la volta al món.

Imatge del concert del grup ‘Quintet Quatre + 1’. Foto: Ajuntament

A partir de les set de la tarda el concert del grup ‘Quintet Quatre + 1’ va posar punt i final a la festa. La formació d’instruments de vent va oferir un repertori propi, arranjant diferents obres d’orquestra, per realitzar un viatge molt especial per les Amèriques. Van començar amb Entertaiment i Summertime; una suite de Henry Mancini amb The Pink Panter, Royal Blue i It had better be tonight, aquesta última peça arranjada amb una flauta piccolo; i van seguir amb l’argentí Astor Piazzolla, amb Adiós Nonino; una suite del brasiler Julio Medaglia amb Belle epoque in Sud America; per finalitzar amb el conegut xoro Tico-tico.

Mesures de prevenció

En tots els actes organitzats per l’Ajuntament des de que es va aixecar l’estat d’alarma, el consistori ha actuat amb rigor, complint i fent complir totes les mesures de prevenció. Ha demostrat que la cultura és segura i que organitzar actes culturals és possible si es prenen les mesures adequades per evitar cap risc. En els accessos es fa sempre un control exhaustiu de l’aforament, així com la presa de les dades personals de tots els assistents per garantir la traçabilitat dels contactes en cas que alguna persona donés positiu durant els dies posteriors; i els voluntaris i voluntàries vetllen en tot moment perquè es compleixin les mesures de prevenció.

Redacció

 

Roda de Berà concedirà ajudes directes a la classe mitja empobrida per la crisi de la covid

L’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili. Foto: Tarragona21

L’Ajuntament de Roda de Berà concedirà ajuts directes a la classe mitja local empobrida per la crisi econòmica derivada de la crisi sanitària de la pandèmia. Aixi ho ha confirmat a Tarragona21 el seu alcalde, Pere Virgili.

Els ajuts es tramitaven fins ara -i així se seguiran fent- en situacions de necessitat màxima, a partir dels barems de què disposa la regidoria de Serveis Socials. ‘Ara anirem més enllà’, ha dit Virgili. El consistori introduirà un nou mecanisme que beneficiarà aquelles unitats familiars ‘que sense entrar en el llindar de Serveis Socials també ho estan passant malament perquè es troben a l’atur, estan patint un ERTO o són autònoms que no tenen feina ni prestacions’, cita a modus d’exemples.

Per a fer efectives les ajudes s’arbitrarà un model amb unes bases on es tindrà en compte els ingressos de la unitat familiar: ‘Si un dels pares ha perdut la feina i no té ingressos, però la resta té feina, aleshores no entrarien en els casos inclosos’, detalla l’alcalde.

Fins ara, l’Ajuntament fa atenció a les persones i emergència social, que s’ha incrementat amb la pandèmia, i que inclou compra d’aliments -‘que augmentà molt durant el confinament i ara s’ha estabilitzat’, recorda Virgili-, ajuts al pagaments dels rebuts de l’aigua, la llum i el lloguer de l’habitatge, ‘que poden ser de 1.200 euros a l’any per unitat familiar’. També existeixen ajuts per als estudis reglats, per al transport escolar o per la pràctica de l’esport.

A nivell empresarial hi ha ajuts a empreses i comerços per la contractació de persones residents a Roda de Berà -siguin o no empreses locals-.

‘El que farem ara serà obrir el radi dels beneficiaris, contemplant aquells altres grups de famílies que també ho passen malament’. Les ajudes aniran dirigides ‘a les persones físiques, no a les petites empreses’. També poden incloure el pagament de l’IBI.

L’Ajuntament està estudiant quina partida fixarà i d’on la treurà. Té clar que es tracta ‘de ser àgils i no demanar massa paperassa als beneficiaris’, com succeeix en els ajuts a les empreses, ‘que amb una declaració jurada ja poden rebre l’ajut, que després hauran de justificar amb papers’.

Jaume Garcia

 

Roda de Berà suspèn el Carnaval del 2021

El Carnaval celebrat al febrer d’aquest any va ser el més multitudinari dels viscuts fins al moment, amb la participació de més de 1.600 persones i 21 carrosses. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Roda de Berà anul·la les seves rues de Carnaval de l’any 2021, segons ha informat aquest dimecres. Ho fa per responsabilitat davant la situació de pandèmia de la Covid-19, per evitar aglomeracions als carrers del municipi i per garantir la seguretat de tots els participants i del públic assistent.

L’anticipació en la presa d’aquesta decisió respon a que les colles carnavalesques comencen a preparar, al menys sis mesos abans de les rues, els seus projectes, amb el disseny de vestuari, la construcció de les carrosses o l’elaboració de les coreografies. Per evitar que aquestes inverteixin esforços en va, s’ha volgut comunicar aquesta decisió ara.

El Carnaval celebrat al febrer d’aquest any va ser el més multitudinari dels viscuts fins al moment, amb la participació de més de 1.600 persones i 21 carrosses. Per això, “comencem a pensar en el Carnaval de 2022, amb el desig que la situació epidemiològica hagi evolucionat positivament i ens permeti poder celebrar una festa encara més lluïda.”, assegura la regidora de Festes i Cultura, Teresa Ferré.

Redacció

 

Roda de Berà no cobrarà la taxa de terrasses a bars i restaurants

Els restauradors de Roda de Berà no pagaran per les seves terrasses durant tot aquest any per ajudar a pal·liar els efectes de la Covid-19. Foto: Ajuntament

El Ple de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat el passat dijous al vespre la proposta de l’equip de Govern de suspendre el cobrament de la taxa d’ocupació de la via pública per als bars i restaurants durant tot el 2020.

A principis del mes de maig, amb l’inici de la fase 1 del pla de desconfinament, l’equip de Govern va anunciar l’ampliació de l’espai de les terrasses de bars i restaurants sense cost, o bé una reducció del 50% de la taxa en els casos en què no es pogués ampliar la terrassa per manca d’espai. Aquesta mesura volia pal·liar els efectes que pogués provocar en els ingressos dels restauradors rodencs l’obligada reducció del seu aforament durant el desconfinament.

La mesura, inclosa dins del Pla de Reactivació Econòmica de Roda de Berà, però, no va acabar de convèncer l’alcalde Pere Virgili i el seu equip, que volien anar més enllà per ajudar-los i mitigar, en la mesura del possible, les conseqüències de la crisi sanitària entre els comerciants i restauradors. Així, van buscar les fórmules necessàries per poder suspendre totalment el cobrament d’aquesta taxa i tots els regidors i regidores de la corporació van recolzar per unanimitat la decisió: els restauradors de Roda de Berà no pagaran res per les seves terrasses durant aquest any.

Taxa escombraries comercials

Des de l’inici de la crisi sanitària per la pandèmia de la Covid-19, l’Ajuntament de Roda de Berà s’ha intentat avançar a les conseqüències econòmiques i socials que suposaria per a moltes famílies i negocis el confinament i l’obligat tancament, primer, i les restriccions de les diferents fases de la desescalada, més tard, que no els van permetre dur a terme les seves activitats amb normalitat.

Una de les primeres mesures aprovades, a finals del mes de març en un primer paquet, va ser l’adaptació de les quotes tributàries en funció de la prestació del servei de recollida d’escombraries comercials per a aquells establiments que van haver de suspendre temporalment la seva activitat durant l’estat d’alarma.

D’aquesta manera, l’Ajuntament ha descomptat la part proporcional de la taxa d’escombraries comercials i industrials, des del 14 de març i durant el període de tancament obligatori, que segons el tipus d’establiment és diferent tenint en compte les fases del Pla de desconfinament.

Es va recalcular la taxa anual de cada establiment en funció dels dies d’activitat, regularitzant la quota anual i adaptant-la als dies d’obertura,  és a dir, restant els dies en què per l’estat d’alarma els comerços i negocis no van poder obrir.

Redacció

 

Roda de Berà tindrà les seves Stolpersteine, pedres que recorden els morts a l’Holocaust

El maig de 1996 es van instal·lar les primeres llambordes anomenades Stolpersteine dedicades a les persones jueves residents al barri de Kreuzberg. Són obra de l’artista alemany Gunter Demnig, i des de llavors, ha col·locat més de 75.000 llambordes a una vintena de països com França, Finlàndia, Lituània o Argentina. Les Stolpersteine són llambordes quadrades de 10 x 10 cm, fetes de formigó i cobertes d’una fulla de llautó on es graven les dades de cada persona en el seu idioma, que es col·loquen al paviment de davant dels edificis o llocs on les víctimes van viure o treballar abans de ser empresonades i deportades. El seu objectiu és fer aturar els vianants i interpel·lar-los per tal de fer memòria sobre aquella persona en concret a qui es dedica aquella placa.

Aquest projecte artístic recorda de manera individualitzada les persones deportades i, alhora, les situa en una xarxa intereuropea. Des del 2017, el Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya acull i lidera el projecte Stolpersteine a Catalunya i coordina la col·locació de les llambordes Stolpersteine als municipis que ho sol·liciten. Actualment n’hi ha 184 en record als deportats als camps nazis a 29 municipis.

Properament, Roda de Berà formarà part d’aquesta xarxa de memòria històrica de l’holocaust nazi. Ahir, dijous 24 de setembre es va aprovar en el ple del consistori per unanimitat que el municipi s’adhereixi al projecte Stolpersteine impulsat per Memorial Democràtic i permetre la col·locació de dues llambordes Stolpersteine en record d’ambdós rodencs deportats i exterminats als camps nazis.

En Joan Mercadé, veí de Roda de Berà i fill de Josep Mercadé Arall qui va morir a Güsen l’any 1941, va iniciar els tràmits de sol·licitud de les llambordes l’any 2018, per retre homenatge al seu pare i a un altre rodenc, en Pere Mercader Cañellas, qui també va morir a Güsen l’any 1941. La regidora d’Esquerra Republicana a Roda de Berà, Eva Maria Giménez, en conèixer de primera mà aquesta sol·licitud es va posar en contacte amb Memorial Democràtic i amb l’associació Amical de Mauthausen i altres camps per conèixer bé aquest projecte i quin és el procés a seguir fins a la seva col·locació. Des de llavors ha treballat amb la resta dels grups municipals que tenen representació en el consistori de Roda de Berà per tal que la moció aprovada ahir dijous fou presentada conjuntament per tots ells, fent d’aquesta un reclam unànime i institucional de restitució de la memòria de dos rodencs víctimes del feixisme.

Redacció

 

Roda de Berà aposta per l’ús de la pirotècnia silenciosa 

El grup municipal de Junts per Roda de Berà va presentar en el ple del 24 de setembre una moció per la utilització de focs artificials i pirotècnia silenciosa o menys sorollosa en tots els actes organitzats per l’Ajuntament amb aquests elements, com poder optar per espectacles visuals amb làser o piromusicals amb focs silenciosos. També s’ha demanat una campanya informativa i de sensibilització per l’ús d’aquest tipus de pirotècnia. La moció va sortir endavant amb els vots a favor de Junts, Tria, PP, C’S i Erc. Només va abstenir-se el PSC.

Albert Martin, regidor i portaveu de Junts per Roda de Berà, afirmava en una nota de premsa que la pretensió del seu grup és la de «fer dels espectacles uns actes inclusius, conciliadors i respectuosos amb totes les persones i els animals, a la vegada que garantir l’espectacle visual. Com a consistori som els primers a donar exemple».

Segons Martín, «la pirotècnia i els focs artificials formen part de la nostra cultura i tradició, dins de les celebracions com Sant Joan, Sant Jaume i en la Festa Major. Són un espectacle de llum i colors. Però ha arribat el moment d’evolucionar en aquest espectacle, que malauradament també provoca soroll i molèsties amb conseqüències que ocasionen grans danys a persones i animals».

En aquest sentit apunta que «a les persones amb trastorn de l’espectre autista (TEA), les explosions els hi poden generar crisis de plors, autolesionar-se i actituds agressives entre d’altres conseqüències. Les persones amb Fonofòbia, Alzheimer, vertígens i altres malalties mentals, els hi pot provocar estrès, desorientació i nerviosisme. Hi ha estudis que demostren que la pirotècnia convencional té efectes en els nostres nadons que poden arribar a provocar brunzits i pèrdua de l’audició, alguns cops temporals i altres irreversibles».

Alhora, i en la mateixa línia, Martín afirma que «els animals silvestres, animals domèstics i les nostres mascotes per alguns aquests últims, són membres de les nostres famílies, i veiem com pateixen molt i fins i tot els hi pot provocar la mort». Associacions animalistes i veterinaris «denuncien el perill que suposa la pirotècnia i petards convencional en els animals. Taquicàrdies, tremolors, falta d’aire, nàusees, atordiment, pèrdua del control que pot provocar que saltin balcons i s’escapin provocant un accident», conclou.

Redacció

 

Denunciat un conductor per circular a 216 km/h, begut i amb el carnet retirat

Pla mitjà, extret de la càmera del radar, del cotxe circulant a 216 km/h per l’autopista AP-7 a Roda de Berà.

Els Mossos d’Esquadra van denunciar dimecres passat un home de 37 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Vallirana (Baix Llobregat), com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat del trànsit per circular a una velocitat penalment punible. També va ser denunciat per conduir estant privat judicialment del permís de manera cautelar o definitiva i administrativament per conduir sota els efectes de l’alcohol.

Al voltant de dos quarts de quatre de la tarda, un control de trànsit al quilòmetre 226,5 de l’AP-7, al terme municipal de Roda de Berà, va detectar un turisme que circulava a 216 km/h en sentit Barcelona, quan en aquest tram de carretera la velocitat màxima està limitada a 120 km/h.

Després d’identificar el conductor, la patrulla va comprovar que tenia el permís retirat per ordre judicial. Així mateix, en fer-li la prova d’alcoholèmia va donar una taxa de 0,40 mil·ligrams d’alcohol per litre d’aire expirat, quan la màxima permesa és de 0,25 mg/l. El conductor haurà de comparèixer aquest dilluns davant el jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia del Vendrell.

 

Fun Sports fa una donació al Punt de Distribució d’Aliments de Roda de Berà

Els articles que s’han lliurat han estat bolquers (de la talla 4) i iogurts. Foto: Ajuntament

La regidora de Serveis Socials, Teresa Ferré, acompanyada de dues voluntàries del PDA, ha rebut una donació de Jaume Serra, de l’empresa d’esdeveniments esportius Fun Sports.

Dins els actes de la Festa Major de Sant Bartomeu es va celebrar una Cursa Virtual. Els 45 corredors i corredores tenien de marge per participar-hi entre el 15 i el 19 d’agost mitjançant l’aplicació Strava. La cursa, amb un recorregut de 5,3 quilòmetres, tenia un preu d’inscripció de 2 euros. Els diners recaptats s’han destinat al Punt de Distribució d’Aliments per a la compra dels productes més necessaris.

Els articles que s’han lliurat han estat bolquers (de la talla 4) i iogurts. La regidora ha mostrat el seu agraïment tan a Fun Sports com a totes aquelles persones que han col·laborat per fer possible la donació.

Redacció

 

El Comitè d’Emergència Municipal afegeix noves mesures per contenir la covid-19 a Roda de Berà

Façana de l’Ajuntament de Roda de Berà. Foto: Cedida

En una reunió telemàtica celebrada aquest dilluns, el Comitè d’Emergència Municipal, presidida per l’alcalde Pere Virgili, ha decidit mantenir les mesures actuals, i afegir-ne algunes de noves, per tal d’evitar la propagació de la COVID-19.

Segons les dades facilitades pel Departament de Salut, durant la setmana del 22 al 30 d’agost hi ha hagut 13 casos positius al municipi (diagnosticats mitjançant PCR), el que suposa una taxa reproductiva del 208%; la xifra, però, ha disminuït si es fa la comparativa amb dues setmanes enrere, quan hi havia dos casos més i la taxa arribava al 240%. Dels casos detectats a Roda de Berà, 11 pertanyen al mateix nucli familiar i l’Àrea Bàsica n’està fent el seguiment. Per ara, es descarta fer cribratges massius al municipi.

Les xifres, segons els experts en epidemiologia, no són favorables però tampoc alarmants, ja que cal tenir en compte que és el resultat de la llibertat de moviment que hi hagut durant l’estiu, de l’augment de població vacacional i també de proves diagnòstiques.

Activitats culturals i festives segures

En tots els actes celebrats durant l’estiu i la Festa Major de Sant Bartomeu, l’ajuntament rodenc ha pres tota una sèrie de mesures per evitar el contagi: s’han mantingut les distàncies de seguretat, s’ha fet el control d’entrades i sortides dels assistents de forma esglaonada, l’aforament ha estat el permès seguint les directrius dels tècnics municipals i de Salut, així com també s’han pres les dades personals dels espectadors per major traçabilitat en cas d’haver-hi algun contagi.

Per la seva part, l’alcalde vol deixar palès que els contagis, en cap cas, són a causa de les activitats culturals, sinó de la mobilitat en general de les persones, com poden ser reunions familiars o d’amics,o la visita a establiments i supermercats, entre d’altres.

L’objectiu és frenar la corba

El més important ara és frenar la corba i reduir la taxa reproductiva. Per aquest motiu s’han afegit noves mesures que estaran vigents fins el 14 de setembre, tot i que es podrien prorrogar segons l’evolució de la pandèmia:

  • Desinfecció de les zones més transitades del municipi, carrers i places, parcs infantils i zones esportives. Durant 15 dies s’aniran desinfectant aquelles zones de més afluència de persones.
  • Desinfecció dels edificis municipals, especialment aquells que ofereixen servei directe al ciutadà, com pot ser l’OAC, les dependències policials o la Biblioteca, entre d’altres.
  • Quan els edificis esportius, es mantenen els protocols establerts. Només hi poden accedir practicants d’esport d’equips federats i únicament per a entrenaments.
  • La Piscina municipal i les pistes de pàdel i tennis es mantindran obertes, seguint el mateix protocol vigent, fins el 14 de setembre.
  • Es reforçarà la vigilància i control del perímetre del mercat municipal dels dijous i el dels dissabtes, i es facilitarà informació als assistents.
  • La Llar de Jubilats romandrà oberta al públic només als matins.
  • La Policia local i els membres de Protecció Civil seguiran vetllant pel compliment de les mesures aplicables a la població en general, incidint de manera especial en els locals comercials i zones d’oci.

El Comitè d’Emergència Municipal

El Comitè es va crear el passat mes de març, quan es va decretar l’estat d’alarma, amb l’objectiu de gestionar de la millor manera possible la crisi sanitària al municipi. Està format per l’alcalde, la primera tinenta d’alcalde, el regidor de Governació, el cap de la Policia Local, un representant de Protecció Civil, i tècnics municipals.

El Comitè s’ha reactivat després d’unes setmanes per avaluar la situació actual i prendre les mesures més adequades per fer front a la pandèmia.

Redacció