.

.

TOTS 21


Imatge de la presentació d’aquest matí. Foto: Ajuntament

Aquest matí s’han presentat les activitats del programa ‘A Tarragona el mes de maig: Comerç Just i l’Economia Social i Solidària’, que s’han organitzat des de l’Ajuntament amb el suport de Setem, CoopCamp i la Teulada. El conseller d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic Manel Castaño ha destacat que “des de l’ajuntament hem treballat de manera transversal, sumant entitats, per tal d’oferir un programa complet que permeti als ciutadans apropar-se al comerç just i a l’economia social i solidària”. Durant aquest mes s’han organitzat 4 instalives, una exposició, la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica, 3 taules rodones, la Fira de l’Economia Solidària del Camp de Tarragona així com l’acte de presentació del projecte Comunalitats.

La setmana que ve s’iniciarà el cicle de 4 instalives organitzats per La Coordinadora de Comerç Just (La Coordi) en els quals es parlarà de diferents temes del comerç just i la banca ètica tot donant veu a persones expertes i projectes d’arreu del món. La Coordi també portarà a Tarragona l’exposició  “Busca les diferències, troba les connexions” del 24 de maig al 2 de juny a l’IMET. Es tracta d’una exposició gràfica que mostra les diferències entre el model capitalista i les alternatives des del Comerç Just, les Finances Ètiques i l’Economia Social i Solidària, com un cercle que tanca el mercat social. Alhora, convida a plantejar el “Què pots fer tu?”, promovent el consum responsable del conjunt de productes i serveis que utilitzem en la nostra vida quotidiana. 

Tarragona Economia Solidària (TESS) 2022 

El conseller Castaño ha explicat que “des de fa temps, Tarragona Impulsa treballa per potenciar les empreses de caire social a la ciutat a través de formació, assessorament i beques als emprenedors”. Des del 2018, s’organitza el Tarragona Economia Social i Solidaria (abans Tarragona Innovació Social), un programa de formació i acompanyament a l’emprenedoria en projectes d’economia social i solidària que compta amb la col·laboració de l’ Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona (CoopCamp) tant en l’organització com en la formació d’algunes de les sessions i el posterior assessorament a les persones participants.  L’edició del TESS 2022 començarà el 29 de juny.  

Lligat amb el programa formatiu TESS i l’impuls de l’Economia Social i Solidària, l’Ajuntament ha creat un programa de beques a fi de dotar de suport econòmic els projectes empresarials en les seves fases inicials. Per un cantó, les beques van destinades als millors projectes participants del programa formatiu Tarragona Economia Social i Solidària (TESS), i per l’altre, a la consolidació empresarial per a projectes d’Economia Social i Solidària que tinguin entre 18 i 60 mesos d’antiguitat. El programa de beques està dotat amb 30.000 € i aquesta serà la 2a edició.   

XXI edició de la Festa del Comerç Just i la banca Ètica 

El conseller de Cooperació Hermán Pinedo ha explicat que l’Ajuntament, un any més, col·laborarà amb SETEM per a l’organització de XXI edició de la Festa del Comerç Just i la banca Ètica que se celebrarà a Tarragona el 14 de maig, en el marc del Dia Internacional del Comerç Just. Pinedo ha destacat que “Tarragona se suma al moviment que proposa relacions comercials diferents on es tenen en compte valors ètics i mediambientals i que permet assolir als països del Sud el seu desenvolupament social i econòmic, és imprescindible per assolir un món amb Justícia Global”.

Les activitats que es realitzaran a la Plaça Corsini durant el matí, han estat organitzades per un conjunt d’entitats de la ciutat com són Enginyeria Sense Fronteres, Fundació Vicente Ferrer, Mans Unides, Oxfam Intermón, Xarxa Eco, Comitè Óscar Romero, AICEC-ADICAE i SETEM Catalunya. Aquesta festa compta, un any més, amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona, en el marc d’un conveni signat amb el Departament de Cooperació, dins la línia de treball que impulsa les iniciatives ciutadanes que treballen el comerç just, el consum responsable i la banca ètica. 

Fira d’Economia Solidària del Camp de Tarragona (FESCT)  

Un dels altres actes destacats d’aquest mes de maig és la 4a edició de la Trobada de cooperatives i entitats d’Economia Social del Camp de Tarragona que se celebrarà el 21 de maig al matí a la Plaça Corsini. Més de 30 organitzacions d’economia social i solidària del Camp de Tarragona es trobaran amb l’objectiu és donar a conèixer en què consisteix el moviment de l’economia social i solidària i fer visibles totes aquelles iniciatives econòmiques del territori que estan treballant per posar la vida al centre i amb una voluntat transformadora. 

Presentació del projecte Comunalitats i primera assemblea oberta  

La Teulada és la xarxa cooperativa de Tarragona que agrupa 13 organitzacions de l’economia social i solidària de la ciutat. El proper 31 de maig organitza l’acte de presentació del projecte de Comunalitats Urbanes a Tarragona, un ecosistema que posa en comú i prioritza els valors socials de l’economia; el comerç local i el consum conscient; l’economia comunitària i la transició ecològica; el treball digne i el feminisme; l’esport i la cultura com a eines comunals a la ciutat de Tarragona; també l’antiracisme o la inclusió, com tants d’altres valors que cerquen la vida digna de les persones.

Podeu trobar tota la informació sobre els actes del programa A Tarragona el mes de maig: Comerç Just i l’Economia Social i Solidària

https://www.tarragona.cat/cooperacio/participa/comerc-just-i-ess 

Redacció