.

Milers de persones han adorat un any més l’Àliga durant la seva tradicional baixada per les escales de la Catedral. En aquesta ocasió, l’au daurada portava una enorme moneda d’euro encadenada al coll que resava “Tarragona 2017-2057. Santagadea”, oposant-se així a la proposta d’aquesta empresa madrileña de gestionar de forma privada part de les instal·lacions dels Jocs Mediterranis a canvi que l’Ajuntament els pagui un cànon durant 40 anys. Per la seva banda, la Mulassa ha baixat amb una estelada i amb el lema “NO és NO”, donant suport a la campanya contra l’agressió sexual.

En uns 45 minuts, l’Àliga ha acabat el seu recorregut entrant a la plaça del Rei, on l’esperava la banda Pop’n’Roll Cover tocant l’Amparito Roca. No hi ha hagut incidents destacables, fora d’un moment de certa tensió que s’ha viscut quan l’Àliga s’obria pas per entrar al carrer Merceries des de la plaça de les Cols, perquè una allau de gent s’ha abalançat sobre el cordó de seguretat des del cantó que dóna a les escales. La resta del recorregut ha estat l’habitual ball d’entusiasme d’una massa que festejava l’au ballant l’himne de Santa Tecla al seu pas.

“M’ha sorprès que és molt inestable”

Més d’una vintena d’assistents atrevits han aprofitat l’oportunitat que dóna la colla en aquest acte perquè la gent porti l’Àliga durant aquest recorregut. El penúltim d’ells ha estat el Gerard Calvó, que ho feia per primera vegada, i promet repetir. Més que el pes de la bèstia, al Gerard li ha sorprès perquè es pensava “que seria més estable, era difícil mantenir-la quieta”.  El divendres Gerard Calvó tindrà més noves sensacions, ja que rellevarà al seu pare com a portador del Nan Capità.

Programa de Santa Tecla pel dijous 22 de setembre

Romà Rofes