.

.

TOTS 21


Cartell convocant a la concentració de demà

Després de la participació d’uns 300 tarragonins diumenge passat a la manifestació a Madrid contra la reforma de la llei de l’avortament del ministre Ruiz Gallardón, la campanya continua demà dissabte, aquest cop a Tarragona. El col·lectiu Nosaltresdecidim convoca concentració a les 12 hores davant la seu de la Subdelegació del Govern central.

Ja hi ha adhesions a la protesta. El consell de dones del PSC de Tarragona s’ha pronunciat avui amb una crida a la mobilització i a la participació de la ciutadania en la protesta. Segons la secretaria d’acció política dels socialistes tarragonins, Rocío León, “els tarragonins i les tarragonines no podem quedar-nos de braços creuats davant d’una reforma insensata i unilateral de la llei de l’avortament que pretén fer un salt enrera de 30 anys situant-nos, a més, a la cua d’Europa pel que fa a aquesta qüestió.”

“Els i les socialistes defensem que les dones tenen dret a decidir sobre el seu propi cos i la seva sexualitat. Han estat Governs socialistes els que han garantit i ampliat els drets de les dones en aquests darrers 35 anys. En cas de tirar endavant la reforma il·lògica de Gallardón i Rajoy la nova legislació deixarà fora de l’avortament legal proper de 100.000 dones a tot el país.”

Rocío León ha argumentat que en aquesta qüestió el PP ha creat un nou problema on no n’hi havia. “La llei de terminis aprovada el 2010 pel Govern socialista s’aplicava amb total normalitat i acceptació social. És, a més, una norma semblant a la que existeix a la immensa majoria de països de la Unió Europea. El PP vol impulsar una nova llei reaccionària que no compta ni amb el suport de part del seu electorat i que tan sols ha tingut el reconeixement entusiasta de l’extrema dreta francesa. Sembla increïble!”, ha conclòs la portaveu socialista.