.

Imatge de l'edició del 2015 de l'Espanta-sogres

Imatge de l’edició del 2015 de l’Espanta-sogres

Aproximadament quan faltin cinc minuts per tres quarts de dotze de la nit començarà el Mapping 3D a la façana de la Catedral de Tarragona que servirà per acomiadar el 2015 i donar la benvinguda el 2016. Per segon any Tarragona farà la seva festa pròpia de Cap d’Any al Pla de la Seu i amb la iniciativa del dinamitzador d’esdeveniments, Jordi Vinyoles “El Feriante”.
Vinyoles al capdavant de l’associació Spam ha estat el pare de la criatura que avui fa dos anys i que s’ha convertit ja en l’epicentre de l’entrada de l’any a la ciutat.
Enguany l’Espanta-sogres a més a més es podrà veure per tot Catalunya, gràcies a la retransmissió que farà en directe Tac12 i la Xarxa de Televisions Locals.
El fet de ser també un espectacle televisiu ha fet canviar algunes coses del guió com ha explicat Jordi Vinyoles “podrem dividir l’espectacle en tres blocs. A partir de les 11 de la nit la façana de Catedral agafarà una personalitat pròpia diferent a l’any passat. El primer bloc serà per veure fotografies de Pep Escoda i Marta Richarson a la façana de Catedral, el segon serà el d’una veu en off que farà arribar el missatge a la gent que estigui al Pla de la Seu i el darrer un Mapping 3D per celebrar les campanades d’aquest cap d’any a l’estil Espanta-sogres”.
El rosetó de la Catedral serà l’escenari central de l’espectacle on es projectarà el rellotge que simularà les campanades de Cap d’Any.
El projecte s’està treballant des del passat mes d’agost i té la col·laboració de pràticament un centenar d’establiments de la ciutat.
Fins a quarts de dues hi haurà un fil musical per seguir l’entrada d’any des del Pla de la Seu.