.

Els tarragonins Stromboli a la presentació del Festival a la TAP. Foto:Tarragona21

Els tarragonins Stromboli a la presentació del Festival a la TAP. Foto:Tarragona21

La tragèdia aèria on han mort 150 persones, més d’una cinquantena amb passaport espanyol, ha fet suspendre la majoria d’actes programats per aquest dimecres a la ciutat de Tarragona.

Entre aquests actes s’hi troba l’arrencada del Festival de Dixieland. El concert dels Stromboli Jazz Band, que havia de donar el tret de sortida al Festival ha quedat suspès al tractar-se d’un acte protocolari.

El Festival si que manté però els concerts de Dani Nel.lo i Mario Cobo al Magatzem i l’actuació de la Glenn Miller Orchestra al Teatre Tarragona.

El Festival, un dels més important en l’àmbit europeu d’aquest tipus de música, ha patit també algunes modificacions de darrera hora pel que fa al seu calendari.  Els canvis estan actualitzats a l’agenda del Festival i a l’app Tarragona Agenda Cultural. Els principals canvis són: Dijous 26, Actuació Xwing al Bar Mala Bar. Canvi d’horari. Es farà a les 22.30 h, i no a les 20.30 h. Divendres 27, Actuació Tgn Big Band amb Susana Sherman. Canvi espai: es farà a l’Antiga Audiència i no a la TAP. Divendres 27, Actuació Raül Cid & Ruben Lorenzo. Canvi espai: es farà a Tarrakon, carrer Comte de Rius i no a l’Hotel Urbis. Dissabte 28, actuació Stromboli Jazz Band al local dels Xiquets. Aquest acte no apareix al programa. Dissabte 29, actuació Tres Quarts de Swing a la Colla Jove.

Finalment les dues colles castelleres de la ciutat tindran actuació als seus locals com era tradició.

Minut de silenci davant de l'Ajuntament de Tarragona.  Foto:Ajuntament de Tarragona

Minut de silenci davant de l’Ajuntament de Tarragona. Foto:Ajuntament de Tarragona

JORNADA DE DOL AL CAMP DE TARRAGONA

La Plaça de la Font a Tarragona, la plaça del Pou a Altafulla, la del Castell a Torredembarra o la de l’església a Vila-seca són algunes de les mostres de dol que han ensenyat els diferents municipis del tarragonès a causa de la tragèdia aèria als Alps.  La majoria de municipis han guardat a les dotze en punt un minut de silenci, Torredembarra ho ha fet una hora més tard-.

Imatge Ajuntament de Reus. Foto:CatInfo a Twitter

Imatge Ajuntament de Reus. Foto:CatInfo a Twitter

Un minut de silenci guardat en record de les víctimes d’un vol que enllaçava Barcelona i Düsseldorf de la companyia Germanwings. El vol s’ha estavallat a França deixant 150 morts dels quals més de quaranta són espanyols i catalans i on ha perdut també la vida el reusenc Enric Guiot Chacon.

L’homenatge ha tingut especial sentit a Reus d’on era Enric Guiot. Guiot treballava com a director comptable a l’empresa alemanya de papereria Gomà Camps&Wepa Papierfabrik. Estava casat i tenia 2 fills. A més, era un dels socis de la lleteria Granja Armengol, situada al carrer Ample, havia estudiat a La Salle Reus i estava molt vinculat al CT Reus Monterols. Guiot viatjava a Alemanya periòdicament per qüestions professionals.

El consistori reusenc ha penjat la bandera de la ciutat amb un crespó negre al balcó del despatx de l’Alcalde. Unes 200 persones han assistit a la concentració de la capital del Baix Camp.

Pràcticament tots els Ajuntaments i institucions del territori ha sortit davant dels edificis oficials per guardar un respectuós minut de silenci i s’han suspès tots els actes oficials previstos per aquest dimecres.