.

Un pare i la seva filla amb mascareta a la Rambla Nova de Tarragona aquest diumenge. Foto: Mar Rovira

Tarragona va respondre ahir, la primera jornada on els infants podien sortir al carrer després de 40 dies de confinament, i va superar un prova arriscada, a diferència d’altres ciutats catalanes, les imatges de es quals amb carrers plens de gom a gom i sense que els ciutadans mantinguessin les distàncies de seguretat, han encès les xarxes socials. L’alcalde, Pau Ricomà, havia advertit eld ia abans de la necessitat de mantenir les normes.

El conseller de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Tarragona Manel Castaño, ha celebrat que “la responsabilitat van prevaldre durant el primer dia de sortida controlada dels infants”. “Després de tants dies a casa els nens i nenes havien de poder sortir acompanyats d’un adult que visqui amb ells, per poder passejar, fer exercici o saltar”, ha explicat. Malgrat això, el conseller ha recordat que “caldrà estar atents per tal que es respectin sempre les normes i precaucions”, per això, recorda que està prohibit banyar-se a la platja, que sempre s’han de respectar les distàncies de seguretat durant les sortides, evitant qualsevol tipus d’aglomeració i que la sortida amb nens ha de ser amb un adult i no amb més d’un.

La Guàrdia Urbana va fer ahir una tasca de difusió dels criteris sota els quals es poden fer les sortides a la via pública amb nens, recordant que només pot sortir un adult acompanyant un màxim de tres nens (menors de 14 anys) en un passeig diari, d’un màxim d’una hora i a una distància no superior a un quilòmetre del domicili del menor, entre les 9h i les 21h. Els agents també van vigilar les platges, on es va donar el cas d’una família amb nens que s’estaven banyant, una activitat que ara està prohibida.

Repartides més de 4.000 mascaretes

La conselleria de Protecció Civil amb la col·laboració del personal voluntari ha repartit aquest cap de setmana més de 4.000 mascaretes: dissabte, 2.000 als compradors de mercat central de Tarragona i rodalies i 1.400 mascaretes a compradors i veïns del mercat de Torreforta. Així mateix, diumenge va repartir 500 mascaretes als compradors de mercat de Bonavista i rodalies, així com 150 a través dels vehicles que feien megafonia.
Diumenge també es va emetre, per megafonia dels vehicles, que van recórrer diferents barris i platges de la ciutat, un missatge amb les pautes de la sortida al carrer dels infants.

Redacció