.

Una nena, participant al recorregut d'adults. Foto: Tarragona21

Una nena, participant al recorregut d’adults. Foto: Tarragona21

Tarragona s’ha omplert per 26è any consecutiu de bicicletes de tota mena i de famílies senceres disposades a fer un llarg recorregut urbà per reviure un any més la Bicicletada Popular. Han estat prop de 3.000 els participants.

Grans i petits en dos recorreguts diferents han gaudit d’un matí amb un temps excel·lent. Un tram infantil, de 2.300 metres, que començvaa i s’acabava a l’avinguda Vidal i Barraquer, i el d’adults, que recorreria 15.900 metres sortint de les Torres Jordi i acabant als jardins de la Tabacalera. Els organitzadors han estat el Patronat d’Esports i el Club Ciclista CampClar, amb l’ajuda dels clubs ciclistes Tarragona i Vila-seca.

S'ha pogut veure moltes modalitats de bicicletes i remolcs. Foto: Tarragona21

S’ha pogut veure moltes modalitats de bicicletes i remolcs. Foto: Tarragona21

El d’adults sortia des de l’av. Vidal i Barraquer (davant de Tabacalera), i el recorregut ha continuat pel passeig de la Independència, c. Ramon i Cajal, Polígon Francolí, Carretera Vella de València, av. Roma, av. Marquès de Montoliu, av. Catalunya, av. Maria Cristina, passeig Torroja, Camí de la Cuixa, c. Mozart, c. Internet, c. Joan Fuster, Passeig Marítim, Moll de Costa, c. Pere Martell, c. Torres Jordi, Passeig de la Independència, Via Roma (lateral) i Vidal i Barraquer.

El moment de màxima tensió, la sortida. Foto: Tarragona21

El moment de màxima tensió, la sortida. Foto: Tarragona21

Els participants s’ho han pers amb calma, tot i que més d’un ho ha viscut com una cursa.

La bicicletada ha comptat enguany també amb la seva cançó oficial: ‘Junts’, de Jordi Ninus, una peça familiar i popular.

Durant el recorregut no hi ha hagut cap incidència a destacar. Els participants a l’arribada han estat obsequiats amb una bossa amb aliments, beguda i la samarreta corporativa d’aquesta edició.

Un cop han arribat tots els ciclistes s’han sortejat més de 50 premis dalt de l’escenari amb les autoritats i la presència de Tàrracus, la mascota dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017, com a mà innocent. Entre els premis que s’han sortejat hi havia entrades per a espectacles musicals, de teatre i monòlegs, estades de hotel, bicicletes i material d’esports i lots de cava/vins i tastos al Celler de Nulles.

Els voluntaris i voluntàries també han estat una peça important de la Biciletada, col·laborant en diverses tasques logístiques.

La consellera d'Esports, Isabel Negueruela, pistola en mà, donant la sortida a la cursa infantil. Foto: Tarragona21

La consellera d’Esports, Isabel Negueruela, pistola en mà, donant la sortida a la cursa infantil. Foto: Tarragona21