.

Presentació del circuit a la seu de la FCBQ. Els primers partits es jugaran a la plaça Corsini el pròxim 29 de juny. Foto: Cedida

La plaça Corsini de Tarragona serà l’epicentre del bàsquet 3×3 català el pròxim dissabte 29 de juny, quan es convertirà en una pista per acollir el Circuit 3X3 Pro, el primer circuit català professional de 3×3 impulsat per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) amb la col·laboració de Tarragona Esports. Després de l’èxit de la setena edició del Circuit 3X3 de la FCBQ celebrada el passat mes de maig al Palau d’Esports Catalunya de l’Anella Mediterrània, Tarragona esdevindrà ara una de les tres ciutats catalanes que acullen aquest nou esdeveniment pro que omplirà d’esport, al llarg de tot el dia, la plaça Corsini.

“Estem molt contents de ser una de les tres ciutats, juntament amb Badalona i Barcelona, que acollirà aquest nou esdeveniment en el qual podrem veure en directe i al centre de la ciutat esportistes nacionals i internacionals de màxim nivell”, ha manifestat el conseller d’Esports i Turisme Esportiu de l’Ajuntament de Tarragona, Berni Álvarez, qui ha recordat que el 3×3 “és una modalitat integrada totalment al món del bàsquet català que ja és una disciplina olímpica”. “Tarragona es tornarà a omplir d’esport amb aquesta nova cita esportiva que, a més a més, donarà el tret de sortida a la nostra ciutat”, ha subratllat.

Álvarez va assistir ahir a la presentació oficial de la primera edició del Circuit 3×3 Pro FCBQ que va tenir lloc aquest dimarts a la tarda a la seu de la Federació Catalana de Basquetbol, a Barcelona. Amb l’objectiu de continuar apostant per aquesta disciplina, la FCBQ organitza aquest nou esdeveniment que començarà el 29 de juny a la plaça Corsini i continuarà el 13 de juliol al port de Badalona per finalitzar, el 20 de juliol, al passeig de Gràcia de Barcelona.


Altres notícies:


El campionat comptarà amb la participació d’equips sèniors professionals de Catalunya, però també de la resta de l’Estat, així com europeus i internacionals. També es preveuen grans premis en cada seu i l’accés al 3×3 World Tour de Shanghai i al 3×3 Women’s Series de Debrecen pel campió masculí i femení, respectivament, de la final de Barcelona.

Aquest nou circuit, que serà possible a les tres seus gràcies a l’Ajuntament de Tarragona, l’Ajuntament de Badalona i l’Ajuntament de Barcelona i el patrocini de Fitel Network, NutriSport i Stripes, comptarà amb un seguiment i cobertura especial a través del nou instagram oficial del 3×3 Bàsquet Català (@3x3BasquetCatala). A més a més, l’FCBQ tindrà el suport de Mundo Deportivo i Esport3, que oferiran una cobertura informativa especial de l’esdeveniment.

En la presentació oficial que va tenir lloc aquest dimarts a la tarda també van participar, entre altres personalitats, el president de l’FCBQ, Ferran Aril; el directiu de l’àrea de Promoció de la Federació, Josep Maria Rofes; el regidor d’esports de l’Ajuntament de Badalona, Juan Fernández; l’assessor de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Bañón; i el responsable del Circuit PRO 3×3 FCBQ, Jaume Comas.