.

Un moment de la presentació del festival. Foto: Cedida

Més de 200 professionals del món de la dansa convertiran Tarragona en la capital de la dansa el proper dimarts 19 de març amb la celebració de la jornada professional Especial Dansa, que neix amb l’objectiu de fomentar la contractació d’espectacles de dansa en el mercat català i posar en contacte companyies i professionals del sector.

Especial Dansa és una iniciativa del Govern a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), i la seva marca d’internacionalització Catalan Arts, i de l’Ajuntament de Tarragona.

Aquest matí, la consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Sandra Ramos i la directora de l’àrea de Mercats de l’ICEC, Maria Basora, han donat el detall d’aquesta cita. La consellera Ramos ha recordat que “Especial Dansa, a banda de fomentar la contractació d’espectacles de dansa en el mercat català i estatal, pretén connectar companyies, tècnics i tècniques municipals i programadores i programadors d’arts escèniques”. “Es tracta d’una fita importantíssima per a la nostra ciutat. I és que Tarragona fa un pas endavant en la seva aposta ferma per la dansa acollint aquest esdeveniment professional i convertint-se en veritable capital d’aquesta disciplina artística”.

Per la seva banda, la directora de l’àrea de Mercat de l’ICEC, Maria Basora, ha explicat que Espai Dansa, “ha de jugar un important rol dinamitzador del mercat local, amb especial atenció a l’exhibició d’espectacles en marcs no habituals i en programacions no continuades, com les festes majors.”

Més de 120 artistes i companyies de dansa de Catalunya han sol·licitat formar-ne part i 20 d’elles han estat escollides per una comissió que ha vetllat per fer una tria basada en la qualitat dels espectacles i la seva idoneïtat per a ser reproduïts en els espais escènics catalans, respectant criteris de paritat, de sostenibilitat, d’equilibri entre els gèneres artístics i de promoció de talents emergents.

Un total de més de 150 programadors s’han inscrit a la jornada, que comptarà amb la presencia d’una seixantena integrants de les 20 companyies que presentaran la seva proposta de dansa, 10 d’elles en format presencial i 10 més en línia.

La jornada professional es concentrarà en un únic dia, el 19 de març, des de les 9h i fins a les 16h amb showcases de dansa, on els programadors i programadores escèniques de tot l’Estat veuran 10 espectacles de dansa entre el Teatre Tarragona, el Metropol i al centre de la Rambla Nova. De la mateixa manera, també podran accedir a les altres 10 peces audiovisuals que es publicaran al web Especial Dansa i al perfil d’Instagram de la jornada professional.

Les propostes seleccionades en la modalitat d’exhibició presencial, que presentaran un extracte de 20 minuts de l’espectacle davant dels programadors/es, el dia 19 de març a Tarragona, són:

Cia. Sònia Gómez – Calidoscòpica
Cia. Gaston Core – The Very Last Northern White Rhino
Wonderground Arts del Moviment – Després de la pluja
Toni Mira – Tempo
L’Esbord – L’Hereu Riera
LaCerda – El baile de la zurda
Zum-Zum Teatre – Rhinos
Laura Alcala Freudenthal i Irene Vicente Salas Cia. LaSúbita- POP
Silver Drops Dansa – Terra
Clémentine & Lisard – La Mecànica de l’Infortuni

Les propostes seleccionades en la modalitat en línia, que es podran veure a aquesta web i al perfil d’Instagram d’Especial Dansa Tarragona a partir del 19 de març, són:

Víctor & Raúl Pérez Armero – Rel i Grapa
Laia Santanach (Associació Lasanta) – Ballant Ballàvem
La Quebrá – GLÒRIA. An easy and funny work
Cia. Miquel Barcelona – Utopia
Elvi Balboa – AM I WHAT?
Cia. Silvia Batet – Sacrée
Cia. Júlia Godino i Alexa Moya – Tan a Prop
Angel Duran Performing Arts – Cowards (covards)
Col·lectiu Big Bouncers – PLATA
Cia. Vero Cendoya – CICATRIUS (contrapàs de mamuts i altres feres)

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */