.

.

TOTS 21


Twitter oficial de l'Ajuntament de Tarragona

Twitter oficial de l'Ajuntament de Tarragona

Fins ara sabíem que Tarragona era sinònim de mediterrani, del seu llegat romà, de la cultura castellera i d’un extens patrimoni cultural. A partir d’avui, a més, sabem que l’Ajuntament de Tarragona és el segon de l’Estat amb major nombre de tuits al dia, una vintena, només per darrera de l’ajuntamnet de Sevilla que n’escriu uns trenta al dia. Estadística que, a més, el converteix en el primer de Catalunya en nombre de tuits, per damunt de Barcelona (17 al dia) i Girona (12).

L’ús de Twitter, així com d’altres xarxes socials, no només ha revolucionat els mitjans de comunicació o la forma en què les persones es relacionen entre sí, sinó que amb el temps es ve redefinint com una potent eina de comunicació institucional.

Així ho ha entès Gustavo Cuadrado, responsable de l’àrea de comunicació de l’Ajuntament de Tarragona. En declaracions a Tarragona21, ha explicat que en els darrers tres anys s’ha “potenciat” la presència del consistori en matèria de xarxes socials. Amb tot, apunta, “el que busca l’Ajuntament és prioritzar els elements qualitatius més que no pas quantitatius”.

Interacció sí, unidireccionalitat no

En aquest sentit, subratlla, la política comunicativa a Twitter i d’altres xarxes socials té més a veure amb “interaccionar amb els ciutadans més que llançar missatges unilaterals”. Un exemple, justifica Cuadrado, és “la posada en marxa de les aplicacions com l’agenda cultural de l’Ajuntament”.

Amb Twitter, matisa Cuadrado, “ens comuniquem directament amb els ciutadans i intentem que el ciutadà trobi resposta a les seves peticions a l’Ajuntament”. Amb tot, relativitza el fet de ser el segon municipi en nombre de tuits al dia: “És una dada anecdòtica”.

Diversificació

Una de les claus per assolir presència a les xarxes socials i arribar a tots els públics és la diversificació. En aquest sentit, a Twitter, l’Ajuntament no només es limita al perfil corporatiu (@TGNAjuntament), sinó que des de les diferents àrees municipals es gestionen diversos perfils públics.

D’aquesta manera, tota la informació cultural queda recollida a @TGNCultura i la informació relativa a la festa de Santa Tecla es pot trobar a @SantateclaTGN. El mateix succeeix amb @Tarraco_Viva, el @concurscastells, @TGNturisme o @Tarragona2017.

Perfil a Twitter de Tarraco Viva

Perfil a Twitter de Tarraco Viva

Un seguit de perfils que, segons recull el mateix web municipal, tenen per objectiu “informar sobre els serveis i l’actualitat municipals i de la ciutat”. A més, busca “donar veu als ciutadans i oferir-los resposta”; i, per últim, utilitzar les xarxes com a catalitzador i impuls de “promoció” de la ciutat.

J.Garcia / JM.Salvat