.

Tarragona Saludable organitza una nova edició d'”Abril, mes de la salut”. Durant tot el mes s’han programat fins a 20 activitats per promoure i promocionar un estil de vida saludable a la ciutat.

Es tracta d’una iniciativa de Tarragona Saludable, la xarxa d’entitats i organismes que treballen per millorar la salut dels tarragonins, que ha sumat esforços per organitzar durant tot el mes activitats promogudes des dels seus propis recursos i serveis i, d’aquesta manera a més de promoure la salut, donar-se a conèixer a la població. La tinent d’alcalde de Serveis a la Persona, Ana Santos, ha destacat la tasca de Tarragona Saludable que és el resultat de l’esforç col·lectiu de tots els recursos de salut de la ciutat que s’han agrupat amb l’objectiu comú de treballar per a la promoció de la salut i la prevenció de la malaltia”

El dimarts 5, s’iniciarà el mes d’activitats amb la conferència “El Testament Vital” a l’ABS Muralles. Se celebrarà a la sala d’educació del centre a les 6 de la tarda. El dia 6, amb motiu del Dia Mundial de l’Activitat Física, s’han programat dues caminades per promoure l’exercici físic. Al matí a les 10:30h, la caminada està organitzada per l’ABS Sant Salvador i el recorregut transcorrerà per l’entorn del barri. A la tarda, a les 17:30h el punt de sortida serà l’esplanada del Camp de Mart i les inscripcions poden fer-se a través de l’Agència de la Salut Pública al Camp de Tarragona (http://scur.cat/8LJMEB). El dia continuarà amb un taller de Hip Hop per a adolescents al Centre Cívic de Torreforta a les 7 de la tarda.

Entre altres activitats programades, el dijous 14 d’abril, el Col·legi de Farmacèutics organitza una jornada per deixar de fumar, a la Rambla President Companys s’instal·larà una carpa informativa i la sala d’actes del Col·legi acollirà conferències sobre la deshabituació tabàquica. El diumenge 17, serà el torn dels més petits amb la 3a Trobada dels Tarraconins Saludables al Llorito.

També s’han programat diverses sessions per tal d’apropar la ciutadania a les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies en l’àmbit de la salut. El Casal Cívic Campclar, el Centre Cívic de Torreforta i la Xarxa de Telecentres oferiran la xerrada “L’accés dels pacients a la carpeta La Meva Salut”.

Tarragona Saludable és una xarxa d’entitats i associacions que treballen per millorar la salut dels tarragonins.