.

.

TOTS 21


Imatge de la Diputació de Tarragona. Foto d’arxiu.

El dilluns 25 de novembre es commemora el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. La Diputació de Tarragona se suma un any més a aquesta causa i s’adhereix  al manifest unitari per commemorar aquest dia. Es tracta d’un document elaborat per l’Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya, consensuat amb l’Associació Catalana de Municipis (ACM), la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i les quatre diputacions catalanes.

En el manifest és ressalten lemes feministes que han estat presents durant aquest any com “jo sí que et crec, germana” o “germanes, no esteu soles!” destacant el suport que hi ha entre dones als carrers i la unió d’aquestes contra una societat patriarcal. Exposa que les violències masclistes i sexuals estan més visibilitzades i apareixen més a les notícies.

I, en aquesta línia, la Diputació de Tarragona, compromesa amb la defensa dels drets de les dones, la lluita feminista i la denúncia de la violència masclista, ha engegat una campanya de rebuig contra la violència contra les dones, amb el lema:  “Violència contra les dones: ni al teu municipi, ni enlloc”. Amb aquesta campanya la Diputació, sensible amb les causes socials i compromesa amb les persones, vols sensibilitzar la ciutadania dels municipis del Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i Baix Penedès sobre la importància de defensar els drets i les llibertats de totes i tots.

El manifest, elaborat per l’Institut Català de les Dones i fa una crida a seguir treballant conjuntament. Posa en valor la lluita que realitzen els moviments feministes i destaca que és molt important ressaltar que el consentiment és essencial, perquè només sí és sí. També és necessari que totes les administracions i agents socials s’uneixin per treballar conjuntament contra aquesta violència envers les dones.

El divendres 29 de novembre es llegirà el manifest al ple de la Diputació de Tarragona.