.

.

TOTS 21

El principal objectiu és promoure l’envelliment actiu de la ciutadania

El principal objectiu és promoure l’envelliment actiu de la ciutadania

El plenari d’aquest matí ha aprovat l’adhesió de Tarragona a la Xarxa Mundial de Ciutats Amigues de la Gent Gran, una iniciativa promoguda per l’Organització Mundial de la Salut que es fonamenta en dues característiques claus: l’envelliment demogràfic i les procés de creixement de les ciutats.

La darrera trobada del Consell Municipal de la Gent Gran de la ciutat va acordar sumar-se a aquest projecte que té com a principal objectiu promoure l’envelliment actiu de la ciutadania. El tinent d’alcalde de Serveis a la Persona, Javier Villamayor, ha explicat: “Augmentar i millorar la qualitat de vida de la gent gran és la voluntat de l’actual govern i a través d’aquesta iniciativa podrem compartir i treballar en xarxa projectes amb altres ciutats amb el segell de qualitat de la OMS”.

Ara, el Consell Municipal crearà una comissió de treball que s’encarregarà d’avaluar i dissenyar un pla de treball que s’anirà desenvolupant en cinc anys i que ha d’incloure com a línies de treball: facilitar que les persones grans visquin amb més seguretat, mantinguin la seva salut i participin en la societat, promoure l’envelliment actiu i que s’inclogui com a eix central de les polítiques socials i impulsar processos participatius per a una ciutat més inclusiva.

Durant el Consell Municipal també es va acordar crear una comissió formada pels presidents de les llars de jubilats municipals amb la finalitat de coordinar i millorar el treball que es realitza des d’aquests equipaments.