.

El principal objectiu és promoure l’envelliment actiu de la ciutadania

El principal objectiu és promoure l’envelliment actiu de la ciutadania

El plenari d’aquest matí ha aprovat l’adhesió de Tarragona a la Xarxa Mundial de Ciutats Amigues de la Gent Gran, una iniciativa promoguda per l’Organització Mundial de la Salut que es fonamenta en dues característiques claus: l’envelliment demogràfic i les procés de creixement de les ciutats.

La darrera trobada del Consell Municipal de la Gent Gran de la ciutat va acordar sumar-se a aquest projecte que té com a principal objectiu promoure l’envelliment actiu de la ciutadania. El tinent d’alcalde de Serveis a la Persona, Javier Villamayor, ha explicat: “Augmentar i millorar la qualitat de vida de la gent gran és la voluntat de l’actual govern i a través d’aquesta iniciativa podrem compartir i treballar en xarxa projectes amb altres ciutats amb el segell de qualitat de la OMS”.

Ara, el Consell Municipal crearà una comissió de treball que s’encarregarà d’avaluar i dissenyar un pla de treball que s’anirà desenvolupant en cinc anys i que ha d’incloure com a línies de treball: facilitar que les persones grans visquin amb més seguretat, mantinguin la seva salut i participin en la societat, promoure l’envelliment actiu i que s’inclogui com a eix central de les polítiques socials i impulsar processos participatius per a una ciutat més inclusiva.

Durant el Consell Municipal també es va acordar crear una comissió formada pels presidents de les llars de jubilats municipals amb la finalitat de coordinar i millorar el treball que es realitza des d’aquests equipaments.

/* JS para menú plegable móvil Divi */