.

Bona acollida aquest cap de setmana de la Fira Medievalia a la TAP

Bona acollida aquest cap de setmana de la Fira Medievàlia a la TAP

La Tàrraco Arena Plaça acull aquest cap de setmana entre les 10h i les 21h, i per primer cop, la fira ‘Medievàlia’, molt similar i en la línia del ja tradicional i freqüent Mercat Medieval que la ciutat acull anualment als voltants de la Catedral a la Part Alta, tot i que amb alguns nous ingredients i incentius com petits espectacles, representacions i recreacions de l’època que poden fer que aquesta fira sigui més atractiva segons el gust i opinió del qui la visiti.

Magnífica estampa del mercat des de la graderia de la TAP

Magnífica estampa del mercat des de la graderia de la TAP

En un emplaçament únic i ampli com la renovada TAP, els tarragonins i tarragonines es traslladen als s.XII i XIII només entrar per la porta d’entrada del que en el seu dia va ser la Plaça de Braus de la ciutat, i on aquest dissabte i diumenge, amb bona acollida de públic, un gran mercat medieval ofereix als visitants una àmplia oferta de productes i que vist des de la graderia recrea a la perfecció una zona o barri mercader amb l’activitat, i l’anada i vinguda de compradors, mercaders i transeünts.

No falta l'àmplia oferta gastronòmica

No falta l'àmplia oferta gastronòmica

Un conjunt de sensacions, olors i atractius

Abans, a la zona exterior, l’olor és l’atraient que crida i arrossega als visitants a les parades i tavernes on es cuinen menjars com salsitxes, carns i fregits, la creperia o la zona dels tes orientals amb espais per menjar i veure i fins i tot zones infantils per als més petits amb jocs i gronxadors de l’època. També una fila de rucs disposats a passejar-los una estona per l’exterior del recinte.

Un cop dins, el retorn a aquest passat esplendorós és immediat entre les parades i els carrers que s’hi formen entre unes i altres. Cuireters, ferradors, forners, escrivans, venedors de salaons… i un llarg etcètera, tots vestits i recreant els estils medievals que resalten a la vista com la varietat de productes i ofertes que s’hi veuen constantment.

Una de les parades de Medievalia

Una de les parades de Medievàlia

Sabons naturals, perfums, collarets i roba, esmalts, vidres i cristalls, pastes i dolços, productes esotèrics, formatges i embotits, infusions i herbolaris, entre els més destacats.

Un conjunt de sensacions a les quals se sumen l’atractiu dels petits espectacles i representacions, propis dels carrers d’aquella època per atreure l’atenció dels que transiten, com el vol d’aus rapinyaires, tir amb arc, malabars, soldats, mostra d’oficis i arts, elaboració de productes com les espelmes, ferreteria, filadors, músics i joglars…

Els paradistes van vestits acord amb l'època
Els paradistes van vestits acord amb l’època

I es que a banda dels músics a peu de carrer, no falta la música medieval que s’ofereix pels altaveus d’un indret com la Tàrraco Arena Plaça que, tot i que sense l’immillorable teló de fons que ofereix al Casc Antic la Catedral, permet un espai més ampli i distribuït de l’oferta de mercat i paradistes, més facilitat de pas, serveis, sensació acollidora i més aforament, i en aquest cas al centre de la ciutat.

-Adrià Recasens-

/* JS para menú plegable móvil Divi */