.

Un ciutadà de Tarragona, votant avui. Foto: Tarragona21

Un ciutadà de Tarragona, votant avui. Foto: Tarragona21

En Comú Podem s’ha situat en primera posició a la província de Tarragona, repetint la sorprenent victòria del 20-D a les generals. Totes les sis formacions amb representació (En Comú Podem, ERC, PSC, PP, CDC i Ciutadans) repeteixen un diputat, però Ciutadans ha hagut de patir. Fins al 46 % escrutat, En Comú Podem tenia dos escons, molt ajustat en el percentatge amb ERC durant tota la nit, i Ciutadans quedava fora. Els derrotats són CDC i Ciutadans, tot i que mantenen el diputat, perden vots i percentatge.

Així les coses, En Comú Podem repeteix victòria i ERC queda en el segon lloc, però el PSC i el PP viuen dos ascensos destacats que no es constataven a les enquestes, que fins i tot dubtaven que el PP assolís el diputat. El PP passaria de ser la sisena força el 20-D a ser la quarta i el PSC repetiria en tercer lloc però incrementant percentatge. Ciutadans baixa gairebé 4 punts i CDC també viu un descens de prop de dos punts amb el 75% escrutat.

Amb el 97% escrutat, En Comú Podem ha assolit un 1,1 per cent més de vots, amb 4.500 vots menys que el 20-D  (la participació ha baixat 3,6 punts). L’ERC de Jordi Salvador ha guanyat 2,2 punts (de 17,4 a 19,6 per cent), el PSC de Joan Ruiz pràcticament ha repetit resultats (de 15,7 a 15,6%); el PP de Jordi Roca ha passat de ser la sisena força a ser la quarta (del 12,2 al 14,8 per cent); la CDC de Ferran Bel ha baixat un punt i mig (de 15,2 a 13,7%), i Ciutadans, amb Sergio del Campo de cap de llista, ha estat qui més ha baixat, passant de 14,2% a 11,3%.

Consulteu els resultats de la províncía de Tarragona en aquest enllaç.