.

img_5466

L’Ajuntament de Tarragona ha estat guardonat amb un dels VII Premis Humana de Reutilització del Tèxtil que lliura l’organització Humana Fundación Pueblo para Pueblo en reconeixement a la solidaritat de ciutadans, municipis i entitats compromesos amb la reutilització i reciclatge de roba usada a Catalunya. Tarragona ha obtingut el premi pel seu esforç en la comunicació, sensibilització i foment de la recollida selectiva de residus. El guardó ha estat lliurat per Antonio Briceño, representant d’Humana, a Ivana Martínez, consellera de Medi Ambient i Neteja.

El premi és un dibuix fet per un alumne de l’Escola Primària de Motepuez (Bilibiza, Moçambic). Els nens i nenes havien de reflectir els elements que consideren fonamentals per a la seva educació, amb especial atenció a la figura del mestre. L’escola i els professors formen part del Programa de Suport a l’Educació de Qualitat cofinançat per Humana i l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID), i implementat per ADPP, soci local de la Fundació a Moçambic.

Els Premis Humana de Reutilització del Tèxtil s’emmarquen en l’Humana Day, un esdeveniment de sensibilització que vol incidir en l’activitat de valorització de roba usada amb finalitat social. La 7a edició de l’Humana Day està dedicada a la importància d’impulsar una educació de qualitat per aconseguir el progrés de les comunitats més desafavorides de l’hemisferi Sud. El lema escollit és “Educació de Qualitat per al Desenvolupament”. A més de l’Ajuntament de Tarragona, han estat guardonats l’Agència Catalana de Residus, la Diputació de Barcelona, els ajuntament de Barcelona, Sant Cugat i Granollers, entre d’altres. Humana és una entitat que promou la protecció del medi ambient a través de la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia a més d’ajuda local al territori més proper.

Més informació: https://humanacat-blog.org/