.

.

TOTS 21


Acte de lliurament de les banderes blaves. Foto: Cedida

Acte de lliurament de les banderes blaves. Foto: Cedida

La ciutat de Tarragona ha renovat aquest 2023 les quatre banderes blaves per les platges de l’Arrabassada, Savinosa, la Móra i Tamarit. El reconeixement, que va tenir lloc al maig, s’ha materialitzat aquest dijous a la platja dels Muntanyans de Torredembarra en l’acte institucional d’entrega de les banderes blaves, en que Adeac i la Generalitat de Catalunya han lliurat els distintius corresponents.  

L’acte ha estat presidit pel conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort; i la consellera de Territori, Ester Capella i ha comptat amb la presència del conseller de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona, Guillermo García, i la consellera de Turisme, Montse Adan. Guillermo García ha expressat que “es tracta d’un reconeixement pel treball continuat realitzat per part l’Ajuntament en la millora i adequació de les platges, amb especial sensibilitat per a dirigir les accions cap el vessant mediambiental”. El conseller de Medi Ambient ha mostrat el seu propòsit de “continuar treballant de manera col·laborativa perquè aquest reconegut premi continuï enriquint les platges del municipi en anys successius”. 

A la ciutat de Tarragona, Tamarit compta amb bandera blava des de l’any 2012; la Savinosa, des de l’any 2010, i la Móra i l’Arrabassada, des de principis dels noranta. 

Els criteris per obtenir la Bandera Blava s’agrupen en quatre àrees: qualitat de les aigües de bany, informació i educació ambiental, gestió ambiental i seguretat, i serveis i instal·lacions. 

L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac) de la FEE (Fundació d’Educació Ambiental), en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, atorga anualment el distintiu Banderes Blaves, reconegut a escala internacional, que valora i premia la gestió ambiental, la seguretat, la informació i l’educació ambiental, els serveis i les instal·lacions, i al mateix temps exigeix per a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent.  

Els objectius de la concessió dels guardons Banderes Blaves és elevar el grau de consciència ciutadana i el grau d’intervenció de les autoritats sobre la qualitat de l’entorn de les platges i ports d’Europa i, en particular, de la qualitat de les aigües de bany requerida per la Directiva Comunitària (76/169/CEE, de 12/8/75). 

Al mateix temps es promociona, a través de la concessió de les Banderes Blaves d’Europa, un símbol europeu de reconeixement i emulació a aquelles platges i ports que aconsegueixen aquests nivells de qualitat ambiental i busquen un equilibri entre la utilització dels recursos naturals i el respecte de l’entorn.