.

El delegat del Govern de la Generalitat, Quim Nin, i el regidor de Seguretat, Carles Castillo

El delegat del Govern de la Generalitat, Quim Nin, i el regidor de Seguretat, Carles Castillo

Dades “generalment positives” en el balanç sobre seguretat ciutadana de Tarragona al 2013 respecte a l’any anterior en que es produeix una rebaixa del 3% en l’activitat delictiva, el que suposa un descens del 10% en els últims cinc anys.

El saló dels Tarragonins Il·lustres de l’Ajuntament de Tarragona ha acollit aquest matí una nova Junta Local de Seguretat de la qual han format part entre altres el regidor de Seguretat Ciutadana, Carles Castillo, i el delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Quim Nin, per analitzar la situacií i fer-ne balanç.

Castillo comenta que “seguim tenint una ciutat tranquil·la” i així ho demostren les dades. Per una banda s’ha reduït el nombre d’actes delictius i a la vegada el nombre de detencions en un 2’2% “per tant demostra una millor eficiència dels cossos policials” ha valorat.

Sí cal tenir en compte un repunt del 14% de robatoris amb força l’any passat “que caldrà millorar”, estabilitat en els delictes contra el patrimoni que són els que predominen en un 80% dels casos a Tarragona ciutat, com els robatoris a l’interior dels vehicles generalment, davant tres únics casos a domicilis amb la detenció de diversos grups organitzats. Agost, el més amb major nombre de casos amb un repunt del 30% respecte a la resta de l’any “per major presència de gent de fora” ha dit el regidor.

Junta de Seguretat aquest matí

Junta de Seguretat aquest matí

Al 2013 es van realitzar 27 dispositius especials per actes massius al carrer amb 560 agents, 3.700 serveis d’ocupació de via pública i 268 serveis conjunts de coordinació d’efectius policials. En aquest any es van produir 493 detencions d’àmbit penal.

Les infraccions a les ordenances també es van veure reduïdes en un 12% com el nombre de positius en controls d’alcohol i drogues que es van incrementar, fet que demostra “major conscienciació” valora Castillo.

Per contra, el regidor ha comentat que “caldrà millorar la pedagogia respecte a la seguretat del trànsit”, ja que es van produir tres morts per atropellament en què dos dels casos la responsabilitat va ser del vianant.

Per la seva part, el delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin, ha destacat que “sense abaixar la guàrdia, la ciutat cada cop és més segura tret de casos puntuals de major alarma social com els robatoris amb força a domicilis” remarcant la importància col·laboració entre els diversos efectius com la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra.

Pel que fa a zones o barris concrets amb major delinqüència, Castillo ha dit que en tenen coneixement però que prefereixen no fer pública aquesta dada.

/* JS para menú plegable móvil Divi */