.

.

TOTS 21


Una imatge de l'edició de l'any passat dels Tres Tombs

El proper diumenge 16 de març està prevista la celebració a Tarragona dels tradicionals Tres Tombs organitzats pel Gremi de Pagesos amb la recuperació d’una tartana catalana i un carro de trabuc. A partir de les 9:00 h. del matí, tindrà lloc la concentració al Pàrquing de la Tabacalera amb la rebuda dels camions que transporten els carros i els animals que participaran a l’esdeveniment.

Segons Jordi Batet, del Gremi de Pagesos, s’esperen, aproximadament, uns 50 carruatges de diverses dimensions i unes 200 cavallaries entre enganxes i animals muntats, procedents de diferents indrets de Catalunya. Enguany el curador dels carruatges històrics municipals, Jordi Rovira, ha restaurat la tartana catalana, un vehicle que feien servir els burgesos, els pagesos rics, els metges, etc o com a taxis; i el carro de trabuc –dotat de rodes gruixudes per carregar enderrocs, llambordes o sacs.

Tot seguit, sobre les 10:00 h. hi haurà l’esmorzar de germanor entre tots els participants, això serà desprès de la comprovació d’inscripció. A les 11:00 h es procedirà a donar la sortida de la cavallada, que anirà acompanyada de la banda gremi per donar lluïment a la festa.

La comitiva enfilarà pel carrer de Ramon i Cajal fins a la Rambla Nova, indret on es fan els tradicionals Tres Tombs i on es procedirà a la  benedicció dels animals, des de la tribuna instal·lada davant de les oficines de l’Ajuntament de la Rambla Nova.

El darrer tomb, és el que veurà el repartiment de Escanear0004trofeus commemoratius de la diada entre els participants. “Desitgem que sigui una gran jornada, per petits i grans, que ens permeti recordar les tradicions dels nostres avantpassats. L’Ajuntament recolza institucionalment aquesta tradició, perquè és un plus  per a la nostra ciutat, que s’hi passegin carruatges i cavalls”, ha manifestat Francisco Zapater, conseller de Relacions ciutadanes.