.

El sorteig ha tingut lloc al Palau de Congressos de Tarragona

El sorteig ha tingut lloc al Palau de Congressos de Tarragona

Aquest dissabte la ciutat de Tarragona ha acollit el Sorteig Especial de la Loteria Nacional a benefici de la Creu Roja al Palau de Congressos, i segons ha pogut saber Tarragona21, s’han recollit gairebé 100.000 euros a tota la demarcació en vendes. La ciutat havia acollit el sorteig anteriorment en altres dues ocasions, una a l’any 1979, un altre el 1999 i anteriorment a Salou l’any 1968.

Concretament han estat 96.780€ els diners que els tarragonins han invertit a provar sort i a la vegada contribuir a la causa benèfica i social que serveix per ajudar a l’organització a atendre a 2,4 milions de persones afectades per la crisi econòmica i majoritàriament en situació de desocupació.

El sorteig amb el lema ‘El premi més repartit’ ha estat organitzat per Loterías y Apuestas del Estado i la Creu Roja, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona. Han estat presents rostres coneguts com l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, el subdelegat del govern de l’estat, Javier Sierra o el conseller de relacions ciutadanes, Francisco Zapater.

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, o el subdelegat del govern espanyol, Jordi Sierra, entre els rostres de primera fila

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, o el subdelegat del govern espanyol, Jordi Sierra, entre els rostres de primera fila

15 MEURS anuals a favor de Creu Roja

El director del Departament de Relacions Institucionals e Internacionals de ‘Loterias y Apuestas del Estado’, Manuel Gómez Amigó, també present, explica a aquest digital que “el sorteig s’engloba entre alguns dels sortejos itinerants que es fan per Espanya per a entitats i organitzacions que recolzem com en aquest cas Creu Roja amb qui es col·labora des de fa molt de temps”. Comenta que de la recaptació que els premis de loteria recullen i van a les arques estatals, un 2% es destina per llei a obres i projectes socials, culturals i esportius i “aquí es troba l’ajuda que tots els anys hi ha amb Creu Roja aportants uns 15 milions d’euros anuals”. Altres sortejos realitzats han estat a favor del càncer o a Lorca pel terratrèmol patit.

Per la seva banda, el vicepresident de Comitè Nacional de Creu Roja Roja, Javier Senent, comenta a Tarragona21 que “estem molt agraïts a la generositat de Loteria Nacional, la seva aportació permet ajudar a persones amb dificultats ara que els recursos són més escassos i les necessitats segueixen en canvi siguen les mateixes. Ara treballen en ajudes bàsiques com aliments, factures de llum, aigua o habitatge, també suport escolar a nens de famílies vulnerables i la inserció laboral”

24942 el Primer Premi d'1 milió d'euros

24942 el Primer Premi d'1 milió d'euros

El sorteig: Primer premi d’1 milió d’euros al 24942

El sorteig és el que més reparteix: un de cada tres dècims té premi, encara que en realitat toca a més de 2 milions de persones. S’han emès 120 milions d’euros en participacions per al sorteig, dels quals 80 milions d’euros van destinats a premis.

El repartiment ha inclòs un primer premi amb 1 milió d’euros per sèrie (el 24942 venut a València), un segon premi dotat amb 250.000 euros per sèrie (el 75359 venut a Madrid Capital) i d’un tercer amb 50.000 euros a cada sèrie guanyadora (el 67847 a Múrcia Capital).

També un premi especial de 5 milions d’euros a un sol dècim (el de la secció 6 de la fracció 6 del primer premi) i altes que es poden consultar en -aquest enllaç-

Es destinen a més 4 mil euros a un establiment o entitat social de Tarragona d’entre els proposats per l’Ajuntament i que en aquest cas ha tocat a la Fundació Privada La Mar Blava.

L’acte ha conclòs amb l’actuació del grup Cosetània.

Pots veure en vídeo la retransmissió realitzada per RTVE amb un encapçalament de presentació de la ciutat repassant les seves tradicions, cultura i història.

-Adrià Recasens-

/* JS para menú plegable móvil Divi */