.

.

TOTS 21


Tarragona Ràdio reforça la seva aposta per l’esport local i pel futbol femení, en particular, i aquest cap de setmana fa un pas endavant. Diumenge al matí, l’emissora municipal retransmetrà el Nàstic-FC Tàrraco en el derbi local del grup 1 de la Segona Catalana que es jugarà al Camp Municipal de Bonavista. Serà una dia per marcar al calendari perquè es convertirà en la primera retransmissió d’un partit de futbol femení per part de la ràdio pública de Tarragona.

El futbol femení té cada cop més força i Tarragona Ràdio fa costat a l’esport local i als clubs i entitats que hi aposten de manera cada cop més decidida. És el cas del FC Tàrraco, amb una trajectòria plenament consolidada en aquest àmbit a la ciutat, i del Nàstic, que després d’una primera etapa, aquesta temporada ha recuperat el projecte amb la voluntat de fer-lo créixer.

El partit arrencarà diumenge 24 d’abril a les 12h. La redacció d’esports trepitjarà camp i també comptarà amb els comentaristes habituals. Com és propi de les cobertures esportives de la casa, el programa arrencarà abans (11.30h) per escalfar motors amb tot de contingut relacionat treballat prèviament des de la redacció d’esports de l’emissora municipal. La retransmissió es podrà escoltar al 96.7 FM, a l’APP de Tarragona Ràdio i a l’streaming de wwww.tarragonaradio.cat.

Passat, present i futur del futbol femení

De fet, la prèvia del Nàstic femení-DC Tàrraco la viurem de manera més extensa durant la tarda anterior. Després d’un matí dedicat a Sant Jordi i a la cultura, l’esport agafarà les regnes de la programació especial de Tarragona Ràdio des de l’estand que estarà instal·lat a la Rambla Nova, a tocar del Teatre Metropol.

A partir de les 17h, pel programa hi passaran els i les protagonistes del derbi local de l’endemà. Així, recollirem la veu dels entrenadors, dels dirigents dels clubs i, és clar, de les seves jugadores. També analitzarem el passat, present i futur de les seccions femenines de futbol amb les reflexions de dues dones que tenen moltes coses a dir al respecte. Una d’elles és Danae Boronat, periodista esportiva i autora del llibre ‘No las llames chicas, llámalas futbolistas’. A més, sabrem com es veia i es vivia això de ser dona i jugar al futbol quan només era cosa d’homes. En aquest sentit sentirem les reflexions de la Rosa Mallol, una de les pioneres a la ciutat i que va jugar a les files de l’Espanyol durant 18 temporades.

CBT-Hospitalet, en directe

La tarda de Sant Jordi es tancarà a Tarragona Ràdio amb la cobertura del transcendental partit que enfrontarà el Club Bàsquet Tarragona i el Club Bàsquet Hospitalet. L’emissora municipal seguirà en directe un partit en què els blaus es desplacen al camp rival amb l’objectiu d’assolir el passaport a la fase d’ascens a LEB Plata. La cita començarà a les 18h. Tarragona Ràdio narrarà el partit des del nou pavelló centre de l’Hospitalet de Llobregat.