.

Cartell de la Manifestació del 7 d'abril

Cartell de la Manifestació del 7 d'abril

El Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona en el qual participa la CGT juntament amb altres col·lectius com Co.Bas, CUP, a més de persones a títol individual, convoca una concentració de protesta el proper 7 d’abril, a les 19h a l’estàtua dels despullats de Tarragona per “defensar la sanitat pública i el NO pagament del deute” on la Federació local de CGT de Tarragona fa una crida a la participació.

Critiquen que ” des de fa més de tres dècades, el que podia ser rendible per a les empreses, s’ha anat “externalitzant”: des de els serveis de neteja fins al de radiodiagnòstic. També s’han incrementat progressivament els concerts amb clíniques privades per a disminuir unes llistes d’espera que són el resultat de la insuficiència i la infrautilització crònica dels serveis públics”. A més, “l’exclusió d’assistència sanitària a immigrants “sense papers” i als treballadors i treballadores en precari que estiguin més de 90 dies a l’estranger; el re-pagament de medicaments per pensionistes, etc. s’afegeixen a un deteriorament gravíssim i planificat des de les elits polítiques i econòmiques d’una sanitat pública cada vegada amb menys recursos i que, a més, rep a tots i totes les pacients que no són negoci per la privada”.

Per aquests i altres arguments, consideren que “no pagar el deute (que és il·legítim) i trencar amb tot l’engranatge de l’Euro i de la UE és condició indispensable per a que el poble exercim el nostre poder i posem el que és nostre al servei de la majoria social”.