.

Una imatge d’una protesta feminista al Palau Municipal il·lustra la portada del llibre. Foto: Cedida

En el marc de la programació de la conselleria d’Igualtat, Feminismes i LGTBI+ amb motiu del Dia Internacional de les Dones, l’Ajuntament de Tarragona presentarà el llibre “Les dones decidim. Història i memòria del feminisme a Tarragona (1974-2001)”. La presentació, que anirà a càrrec de la professora de la Universitat Rovira i Virgili, Montserrat Palau, tindrà lloc aquest dijous 18 d’abril, a les 18 h al Centre Cultural Antic Ajuntament. L’acte comptarà amb la participació de la consellera d’Igualtat, Feminismes i LGTBI+, Cecilia Mangini i, en representació de les autores del llibre, també intervindran la doctora en Història i politòloga Mireia Ros i la periodista Joana Zapata.

El llibre recupera la memòria del feminisme a Tarragona en els últims anys del segle XX, fonamentalment al voltant del Bloc Feminista, i descobreix la seva contribució en la construcció de la societat de la ciutat. “A través de la història de la creació del Moviment de Dones el 1974 i l’Associació Catalana de la Dona el 1976, l’obra reconeix l’acció femenina en uns períodes de canvi com van ser la transició democràtica i la implantació de la democràcia a Tarragona“, ha manifestat la consellera d’Igualtat, Feminismes i LGTBI+ de l’Ajuntament de Tarragona, Cecilia Mangini.


Altres notícies:


El llibre és el resultat del treball conjunt de cinc dones amb diferents trajectòries professionals que tenien l’objectiu de preservar la memòria d’un espai, d’un temps i d’unes dones. Es tracta de la catedràtica d’Història Contemporània Montserrat Duch; la doctora en Història Meritxell Ferré; la historiadora especialitzada en Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania, Sara Masalias; la doctora en Història i politòloga Mireia Ros i la periodista Joana Zapata.

L’obra també incorpora textos de Berta Ramos, Rosa Queral i Roser Vidal; i conté materials gràfics i documentals de les dones que van participar en accions o campanyes del moviment feminista a Tarragona entre els anys 1974 i 2001.