.

.

TOTS 21


El rei del Carnaval, Adrià Esparza, de la comparsa 'Aquí hi ha marro' i la Concubina Lídia Serrano, de la comparsa 'La Ballaruga'

El rei del Carnaval, Adrià Esparza, de la comparsa 'Aquí hi ha marro' i la Concubina Lídia Serrano, de la comparsa 'La Ballaruga'

Del 24 de febrer al 4 de març Tarragona esclatarà amb la disbauxa característica del Carnaval tarragoní que en enguany amplia el seu programa fins als 72 actes, una vintena més, “gràcies a la suma i col·laboració d’entitats i més complicitats” ha destacat la tinent d’alcalde de Cultura, Begoña Floria.

El Carnaval 2014 de Tarragona manté l’estructura bàsica amb actes tradicionals i representatius com les rues d’artesania (dissabte 1 de maç), la de lluïment (diumenge 2 de març) i la infantil (divendres 28 de febrer) junt amb altres innovadors com propostes gastronòmiques i espectacles diversos.

Floria ha fet reconeixement de la gran implicació i “gran tasca” de les entitats tarragonines per poder dur a terme el carnaval. Entre les propostes hi ha una exposició fotogràfica del Carnaval 2013 per part de l’Agrupació Fotogràfica de Tarragona que es podrà veure a l’Espai Turisme.

Una imatge de la presentació del Carnaval 2014 de Tarragona aquest matí

Una imatge de la presentació del Carnaval 2014 de Tarragona aquest matí

Muchachito, La Banda del Coche Rojo i Circ Raluy grans propostes

Un any més l’Ajuntament de Tarragona aposta per artistes de renom com serà el cas de ‘Muchachito y sus compadres’ que arriben divendres 1 de març al Palau de Congressos a un preu de 12€ l’entrada anticipada i de 15€ a taquilla. Dissabte 2 ho farà també el mític grup de versions ‘La Banda del Coche Rojo’ com a Revetlla de Carnaval a un preu de 5€ l’anticipada i 6€ a taquilla amb música dj’s darrerament. Tots dos sota la producció de Music From Tamarit i l’Ajuntament. Les entrades a taquilla es compren des de dues hores abans de l’espectacle i les anticipades a www.ticketplus.cat, a Arsis i Ítaca de Tarragona o Qui’k de Reus.

La tercera aposta serà el gran Circ Raluy que torna a la ciutat després de quatre anys amb ‘Boom!’ un espectacle familiar i “de gran qualitat artística” entre el 20 de febrer i el 3 de març.

No obstant es mantenen espectacles tradicionals com els tres passis de la Disfressa d’Or dijous 26 de febrer al Recinte Firal amb una pasarel·la de les disfresses individuals més espectaculars a un preu de 5€ i el 9è Certamen Drag Queens & Drag King dilluns 3 de març amb els Amics de la Part Alta i el seu 20è aniversari, a un preu de 8€ a partir del 10 de febrer, en aquest cas a www.tarracotiquet.cat

Una bèstia “meitat porca meitat sardina” protagonista del Cartell

Jordi Llort és l’autor del Cartell 2014 del Carnaval de Tarragona, un cartell “cridaner, provocador i divertit” segons paraules de Floria. En aquest apareix una “bèstia meitat porca meitat sardina”, explica l’autor, que representa “per una banda la disbauxa i per l’altre els dies posteriors de la Quaresma, l’enterrament de la sardina, etc”, i celebra que “doni a parlar i crei polèmica”

Cartell 2014 del Carnaval de Tarragona

Cartell 2014 del Carnaval de Tarragona

Carnaval al mòbil i xarxes socials

El programa estarà a disposició del ciutadà de forma gratuïta a l’APP Agenda Cultural de l’Ajuntament i es podrà compartir a les xarxes socials, així com les fotos que se’n puguin realitzar a Instagram, Twitter i Facebook amb l’etiqueta #fandeTGN sobre la campanya ja en marxa que convida a fer difusió dels actes de la ciutat i que faran optar a guanyar un abonament per a la nova temporada dels Teatres de Tarragona.

Un any més hi haurà tuitaire convidat. En aquesta ocasió Aleix Poblet, integrat al carnaval tarragoní des del 2000, rei del carnaval al 2011 i presentador de la gala Disfressa d’Or des del 2012. Ho farà des del perfil @tgncultura a Twitter amb la seva visió personal.

Enguany el Rei del Carnaval és Adrià Esparza, de la comparsa ‘Aquí hi ha marro’ i la Concubina: Lídia Serrano, de la comparsa ‘La Ballaruga’. Tots dos han destacat l’esforç i il·lusió que fa temps porten dipositats i esperen “que Tarragona s’ho passi d’allò més bé, que és l’objectiu del carnaval’. Com a altre novetat han comentat que enguany el pregó es farà a la Rambla davant del Teatre Tarragona.

*(Pots consultar el Programa de Carnaval 2014 de Tarragona en aquest enllaç)

-Adrià Recasens-