.

.

TOTS 21

Imatge del nomenament dels nous caps de les Unitats Funcionals. Foto:Tarragona21

Imatge del nomenament dels nous caps de les Unitats Funcionals. Foto:Tarragona21

Sense voler fixar terminis el Director dels Serveis de Salut a Tarragona, el Dr. Josep Mercadé ha explicat que s’està treballant perquè aviat Tarragona disposi d’una Unitat d’Hemodinàmica Programada.

Mercadé ha dit que “a poc a poc s’ha d’aconseguir descentralitzar la sanitat catalana i que les Unitats Funcionals ajudaran a què Tarragona assumeixi més especialitzacions”.

El Director de Salut a Tarragona ha estat clar afirmant que “És un camí lent no podem anar amb presses” en la posada en marxa de cinc Unitats Funcionals més al territori.

Les noves Unitats Funcionals abasten les especialitats de Medicina Interna que lidera el Dr. Francesc Vidal Marsal, Urologia del que n’és coordinador el Dr. Josep Segarra Tomàs, Endocrinologia i Nutrició, el seu responsable és el Dr Joan Vendrell Ortega, Digestologia amb el Dr. Joan Carles Quer Boniquet i Atenció Sociosanitaria i Cronicitat que coordina el Dr. Carles Alonso- Villaverde

Aquestes noves unitats se sumen a les anteriors, en marxa des del passat mes d’octubre de 2014 i que són Atenció Continuada i Urgent, Atenció Domiciliària i Rehabilitació, així com Cirurgia General i Aparell Digestiu; Obstetrícia i Ginecologia; Pediatria; i Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia.

En total Tarragona acull ja 11 Unitats Funcionals gràcies a la col·laboració dels diferents agents implicats en la col·laboració Sanitària (ICS, GiPSS i Xarxa Sanitària Santa Tecla).

El projecte que es realitza per a reforçar l’estructura sanitària segons Mercadé “no amaga cap privatització de cap tipus. És un projecte de tot Tarragona. Hi ha dos blocs Tarragona i Reus. Li hem de donar més força a bloc de Tarragona i després col·laborar”.

El Director General de la Xarxa Sanitària de Santa Tecla el Dr. Joan Adserà ha volgut remarcar que “hi ha coses que si no es fan aquí marxen i les perdem. L’aliança és imprescindible per a seguir oferint al territori coses que ara mateix fem i que podrien marxar”.

Tots els representants dels agents implicats en aquesta posada en marxa de les Unitats Funcionals han volgut destacar que la intenció és que els pacients guanyin en qualitat i servei.

A l’Acte de presentación de les noves Unitats Funcionals hi ha assistit el Dr. Josep Mercadé, director dels Serveis Territorials de Salut a Tarragona, el Dr. Josep Ramón Fuentes, president de Gestió i Prestació de Serveis de Salut ( GiPSS), el Dr. Pere Soley, director gerent de l’ Institut Català de la Salut, el Dr. Joan Maria Adserà, director general i gerent de la Xarxa Sanitaria i Social de Santa Tecla (XSSST) i el Dr. Pere Montserrat, gerent de l’ Institut Català de la Salut a Tarragona i Terres de l’ Ebre i gerent de Gestió i Prestació de Serveis de la Salut ( GiPSS).

Quim P.Casadesús